Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand torskade jumbomötet

Rögle drog det längsta strået i lördagens jumbomöte. Många före detta Leksingar fanns med i Rögles trupp, som fick återvända till Dalarna och segra. Skåningarna vann med 0-2.

Annons

Leksand hamnade i underläge spelmässigt ganska tidigt. Det såg ut som om skärpan saknades och spelarna gjorde enkla misstag, både offensivt men framförallt defensivt.

För det var defensivt som man fick spela det mesta spelet. Tidigt drog Leksand på sig två utvisningar tätt inpå varandra. Två utvisningar somblev kostsamma då Rögle sköt in ledningsmålet i efterföljande powerplay i fem mot tre.

Efter halva perioden spelad åt sig Leksand in i matchen mer. De fick några utsiningar med sig och vipps var det Leksand som var närmast att näta. Inget mål blev det och efter första perioden var det Rögle som var i ledning.

Den andra perioden var helt klart bättre sett ur Leksands synvinkel. En period där Leksand var det bättre laget och vann skottstatistiken. Dalalaget ryckte upp sig och drog inte på sig en enda utvisning. Det gjorde däremot Rögle. Ett powerplay följde där Leksand inte lyckades näta. Isac Skedung, junioren, frispelades också en gång denna period. Skedung var nog aningen osjälvisk och försökte passa istället för att skjuta. Inget mål blev det.

Leksand blev bättre för varje period. Man tryckte på och vann skottstatistiken och var det drivande laget. Det hjälpte inte så mycket när man då och då gjorde misstag som blev förödande. I Jakten på en kvittering slarvade Leksingarna på offensiv blå och Ludvig Rensfeldt kunde sätta avgörande målet drygt tre minuter kvar. Ingen poäng för Leksand alltså i jumbomötet. Nästa match för Leksand är på tisdag borta mot HV71.

Foto: Ulf Palm / TT

LeksandsIF-Rögle BK 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)

Första perioden: 0–1 (4.53) Sebastian Wännström(Bryan Lerg, Oscar Dansk), spel fem mot tre.

Tredje perioden: 0–2 (16.38) Ludvig Rensfeldt.

Skott: 32-25(6-14, 12-7, 14-4)

Utvisningar: LIF 2x2 RBK 5x2

Domare: Andreas Harnebring, Mikael Sjöqvist

Publik:5567

LÄS MER:

LIF:s spelarjakt – "Han har bra kontakter"

LIF-backen om jättemisstaget: "Ibland blir det fel"

Marcus Simm: "Det här ser riktigt tungt ut, LIF"

LIF-fansens protest mot SHL

Mer läsning