Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand nollades av Luleå

Ingenting gick vägen för Leksand hemma mot Luleå. Hemmalaget satte inte sina lägen och målvakten Atte Engren byttes ut efter två misslyckade ingripanden. Det blev till slut 0–3 till bortalaget.

Annons

Se mer (PLUS): Ericson och Simm om Leksand–Luleå 0–3: "Ingenting såg ut att fungera"

Leksand såg ut som de kom direkt från julbordet när matchen startade. En inledning där Leksand slarvade och låg steget efter ledde till att Luleå såg överlägsna ut och spelade ut hemmalaget ordentligt.

Ganska tidigt drog Leksand på sig ett lagstraff efter att ha haft sex stycken man på isen. I efterföljande boxplay var Luleå flera gånger nära att ta ledningen men Atte Engren i Leksands mål räddade hemmalaget. Luleås press höll i sig efter Leksands utvisning också.

Med drygt halva perioden spelad kom ett välbehövligt powerbreak för dalalaget. Efter powerbreaket kom Leksand ut som ett helt nytt lag, med ny energi och frenesi. Resterande del av perioden tillhörde Leksand. Ledningen var nära att tas flera gånger om och en gång jublade majoriteten av åskådarna. Däremot var pucken aldrig inne efter att Luleås målvakt Joel Lassinantti gjort en av årets hittills bästa räddningar i SHL. Perioden slutade mållös.

PLUS: Så var Leksand–Luleå minut för minut

Den andra perioden kunde ha blivit en riktig pangstart för Leksand. Ett friläge direkt efter tekning och en retur där Jon Knuts med öppen kasse la pucken i stolpen.

Däremot blev perioden något helt annat för Leksand.

Rent spelmässigt var hemmalaget inte lika långt efter som de var i inledningen av första, men däremot släppte Leksand in tre mål i andra perioden.

Det första målet kom efter knappa minutens spel, efter ytterligare tre minuter nätade Luleå igen efter en tabbe av Atte Engren. Leksands målvakt gick ut för att rensa iväg en puck som dessvärre täcktes och Karl Fabricius kunde göra mål i öppen kasse. Efter det bytte Leksand målvakt och Henrik Haukeland tog över målet. I slutet av andra perioden gjorde Luleå också 0-3.

Den tredje perioden inleddes som den andra slutet. Däremot åt sig Leksand in i matchen lite mer med hjälp av de 7650 åskådare som var på plats.

Leksand skapade trafik framför Luleås mål, vilket gjorde att Luleå valde att ta time-out med halva perioden spelad. Leksand fortsatte att äta sig in i matchen och fick med sig ytterligare ett numerärt överläge. Ingen utdelning för hemmalaget där.

Med dryga fem minuter kvar tacklades Oskar Lang i ryggen in mot sargen, utan att vara puckförare. Då fick Leksand med sig ett powerplay till.

Först spel med fem mot tre, sedan fem mot fyra utan att göra mål. Leksand hade ett skott i stolpen, vilket sågs som den bästa chansen i tredje perioden.

Efter det skottet fick hemmalaget ett powerplay, inget som förvaltades och Luleå vann helt rättvist matchen med 0-3. Nästa match för Leksand är på onsdag, borta mot Skellefteå.

I och med Rögles straffseger borta mot Färjestad (4–3) går skåningarna om Leksand i SHL-tabellen och petar ned Dalalaget till sista plats.

LÄS ÄVEN (Plus):

Olycksminuter sänkte Leksand – Knuts om jättechansen: "Det ska vara mål alla dagar i veckan"

"Perra" efter Engrens missar: "Vi blev lite stressade där"

Matchfakta

Leksands IF–Luleå Hockey 0–3 (0–0, 0–3, 0–0)

Andra perioden: 0–1 (20.56) Johan Harju, 0–2 (23.07) Karl Fabricius (Jan Sandström), 0–3 (38.52) Craig Schira (Oscar Engsund).

Skott: 35–31 (9–10, 14–13, 12–8).

Utvisningar, LIF: 2x2. LHF: 7x2.

Domare: Patrik Sjöberg och Mikael Sjöqvist.

Publik: 7650.

LÄS MER:

Mer läsning

Annons