Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand föll efter förlängning mot Linköping

Leksand mötte Linköping på torsdagskvällen Linköping på bortais.
Det blev 2–1 till Linköping efter förlängning. Ett stort fall framåt för dalalaget.
– Jag är nöjd med hur vi hanterar 60 minuter och vi är värda tre poäng. Så det här svider, säger en kluven ”Perra” Jonsson till C-more efter matchen.

Annons

Leksand med lagkaptenen Jesper Ollas tog poäng mot Linköping, men väntarfortfarande på den första segern.

Atte Engren var tillbaka i kassen efter att Henrik Haukeland stod i mål senaste matchen mot Malmö.

Nichlas Torp fanns inte med i truppen på grund av avstängning. Torp tacklade som bekant den förre Lekandsspelaren Fredrik Händemark i matchen mot Malmö.

I första perioden stod Leksand upp bra mott ett Linköping som hade övertaget. En klar seger i skottstatistiken för hemmalaget men Leksand klarade av att hålla tätt bakåt. Framåt hade Leksingarna mest kontringsspel att skapa chanser utifrån. Alexander Ytterell var närmast med skott från blå ett antal gånger.

Detta var ett fall framåt för dalalaget som minimerade de individuella misstagen jämfört med tidigare matcher.

I andra perioden höjdes tempot märkbart. Linköping tryckte på till en början, men Leksand stod, liksom i första, upp bra. Sedan följde en period av Leksandstryck mot hemmamålet. Jesper Ollas var centimeter från att ge masarna ledningen när han med fart provade finta Jacob Johansson i Linköpings mål.

Trycket fortsatte och Leksand ägde här matchen. När Leksand sedan fick straff, efter att Johan Porsberger slagits på med klubban, var chansen stor att faktiskt ta ledningen. Tommi Pakkolanvaara missade dock straffen som nog kunde utförts på ett mycket bättre sätt.

Efter detta tog hemmalaget över matchen igen. Det dröjde några minuter och sedan gjorde Emil Sylvegård ett noll till Linköping. Riktigt tungt för Leksand som var det bättre laget fram till straffmissen.

I den sista perioden kom Leksand ut aggressiva och villiga att offra sig. Det resulterade i ett spelövertag som i sin tur lede till mål.

Kvitteringen kom från Martin Karlsson som sprätte iväg pucken in i mål utan assist. Inga fler mål kom men chanser saknades inte direkt. När tre perioder var spelade väntade förlängning. I förlängningen tog det knappt två minuter sedan avgjorde Sebastian Karlsson för Linköping.

Andra poängen för Leksand trots allt. Nu dröjer det en vecka innan Leksand spelar igen. Då väntar derby i Gävle mot Brynäs.

Matchfakta

Linköping–Leksand

2–1 (0–0, 1–0, 0–1, 1–0)

efter förlängning

Andra perioden: 1–0 (11.22) Emil Sylvegård (Niklas Persson, Broc Little).

Tredje perioden: 1–1 (5.27) Martin Karlsson.Förlängning: 2–1 (1.41) Sebastian Karlsson (Eddie Larsson, Jakob Lilja).

Skott: 34–28 (10–4, 14–8, 7–15, 3–1)

Utvisningar, LHC: 3x2. LIF: 2x2.Domare: Patrik Sjöberg och Mikael Sjöqvist.

Publik: 5 170.

SE ÄVEN: Lind: "Leksand värt mer än en poäng i den här matchen"

LÄS ÄVEN:

Leksand går miste om miljonbelopp: "Bara att bita i det sura äpplet"

Mer läsning

Annons