Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HV71 numret för stort för Leksand

På tisdagskvällen spelade Leksand mot HV71 i Jönköping.
Jönköpingslaget var aningen för svåra för Leksand och dalalaget fick se sig besegrade med 5–2.
Leksand gjorde en klart godkänd match, men räckte inte riktigt till på flera punkter. Offensivt saknas det framförallt kvalitét.

Annons

Bortamatchen mot HV 71 slutade med ännu en förlust för Leksands IF.

Den första perioden bjöd på fartfylld SHL-hockey och hemmalaget var de som satt i förarsätet spelmässigt. Som tidigare denna säsong slarvades det mycket individuellt.

Med tanke på de flertalet gånger Leksand bjöd HV på gratislägen får dalalaget vara nöjda över att det inte blev mål.

Målet kom istället på ett skott från nära håll där två stycken Leksandsbackar inte mäktade med att hålla HV:s Kevin Stenlund från att avsluta. Skottet kom och ett noll var ställningen.

LÄS ÄVEN: Kolla Leksand! Ni har öppnat starkare än Karlskrona... gjorde förra säsongen

Leksand gjorde en bättre andraperiod. Hemmalaget var likt den första det förande laget, men masarna bet i bra och krigade på trotts underläge mål-och spelmässigt.

Smålänningarna gjorde också två noll i mitten på andra perioden, men därefter var det Leksand som var vassast. Reduceringen kom i numerärt överläge på ett skott av Johan Porsberger.

Kvitteringen kom efter en kontring med två Leksingar samspelande. Förre målskytten Johan Porsberger fram till Martin Karlsson. Däremot dröjde det inte lägre än 2 minuter innan det återigen var hemmaledning.

Den tredje perioden var inte lika underhållande som föregående. Första halvan av perioden var lugn och inget häpnadsväckande hände.

På slutet rann målen iväg bakåt för Leksand. Martin Thörnberg satte fyran för hemmalaget och där kändes matchen avgjord. Målet kom efter en situation då Leksand hade svårt att få ut pucken ur egen zon.

Om matchen inte kändes avgjord innan blev den verkligen det när HV71 satte femman i tom kasse, sedan Leksand plockat ut Henrik Haukeland.

Leksand ligger kvar sist i tabellen på fem poäng.

Sportens Stefan Ericson efter HV 71–Leksand

HV71-Leksand IF 5-2 (1-0, 2-2, 2-0)

Första perioden: 1-0 (12:01) Kevin Stenlund (Erik Andersson)

Andra perioden: 2-0 (10:29) Kevin Stenlund (Lawrence Pilot), 2-1 (12:03) Martin Karlsson (Johan Porsberger) 2-2 (14:31) Johan Porsberger (Ben Youds, Janos Hari), Powerplaymål, 3-2 (16:37) Lias Andersson (Christoffer Andersson, Kristoffer Berglund)

Tredje perioden: 4-2 (15:59) Martin Thörnberg (Pär Arlbrandt, Kristoffer Berglund) 5-2 (18:24) Oscar Sundh

Skott: 37-19 (14-9, 12-5, 11-5)

Utvisningar: HV71: 2x2 LIF 2x2

Domare: Mikael Nord, Linus Öhlund

Publik: 6135

LÄS ÄVEN:

Leksandsbacken lyssnande på Wikegård: "Man ska ju tydligen käka puck"

LIF-basen efter mardrömsstarten: "Vi måste agera"

Mer läsning