Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårt kämpande Mora föll hemma mot HV71

Mora IK får gå in julfirandet med en förlust i ryggen. HV71 blev för svåra i torsdagskvällens drabbning i Jalas Arena. Slutresultatet skrevs till 2–4 i smålänningarnas favör.

Annons

Det var ett utvilat och piggt Mora som kom till torsdagskvällens match mot HV71. Hemmalaget hade inte spelat match på elva dagar medan Jönköpingslaget hade gått tre tuffa perioder hemma mot Luleå två dagar innan torsdagens match.

Om det var sega HV-ben eller inte låter vi vara osagt, men det var Mora som inledde matchen bäst. Hemmalaget fick dubbla chanser i spel i numerärt överläge och var nära på att överlista Fredrik Petterson-Wentzel i HV71-målet vid ett par tillfällen, men 26-åringen i bortakassen var med på noterna direkt från start. Närmast att överlista Petterson-Wentzel var Mathias Bromé som hade ett rungande slagskott i ribban, så nära att 23-åringen faktiskt började jubla.

HV71 firar ledningsmålet .Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN.

 Ju längre perioden gick, ju mer tog HV71 också över. Gästernas förstakedja med Mattias Tedenby, David Ullström och Martin Thörnberg skapade ständiga problem för Mora-försvaret, men när första perioden var över var målprotokollet fortfarande tomt.

Drygt fem minuter in i den andra perioden kunde HV71:s Kevin Stenlund bryta dödläget i matchen. Stenlund avancerade in i Mora-zonen och snärtade in ledningsmålet bakom Christian Engstrand i Mora-kassen. Mora svarade direkt med en kvittering genom Michael Haga, även det i powerplay. Målet var Hagas första mål i SHL och tog Mora in i matchen igen.

Det var snubblande nära för bägge lagen i den första perioden. EFter 20 minuter var det dock mållöst i mötet mellan Mora och HV71.Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Efter kvitteringen hettade det till ordentligt mellan de två lagen och spelet blev alltmer fysiskt. I spel i numerärt underläge drog Mora på sig ett lagstraff för osportsligt uppträdande vilket innebar att HV71 fick spela drygt en och en halv minut i fem mot tre. Jönköpingslaget var skoningslösa och återtog ledningen genom Lawrence Pilut. Piluts misslyckade direktskott gick i en båge över en förtvivlad Christian Engstrand och HV71 kunde gå in till den sista periodvilan med en uddamålsledning.

I den tredje perioden tryckte Mora på för att få in en kvittering, men Fredrik Petterson-Wentzel spelade strålande i HV-målet. Hemmalaget tog ut målvakten med drygt två minuter kvar av matchen, men chansningen gick inte hem. Istället kunde Robin Figren punktera matchen med sitt 3–1-mål i den öppna målburen.

Båda lagen fick in varsitt mål i slutskedet av matchen genom Anton Bengtsson respektive Andrew Kozek, där det sista målet med bara tre sekunder kvar av matchen.

– Det känns alltid skönt att vinna innan ett litet uppehåll. Nu firar vi jul hemma i Uppsala, sade Fredrik Petterson-Wentzel till C More efter matchen.

Matchfakta: Mora IK – HV71 2–4 (0–0, 1–2, 1–2)Andra perioden:0–1 (25:15) Kevin Stenlund (Lawrence Pilut, Fredrik Petterson-Wentzel), 1–1 (28:10) Michael Haga (John Persson, Steven Seigo), 1–2 (38:32) Lawrence Pilut (Martin Thörnberg, Dylan Reese)

Tredje perioden: 1–3 (58:14) Robin Figren i tom bur, 1–4 (59:16) Anton Bengtsson (Oscar Sundh, Robin Figren), 2–4 (59:57) Andrew Kozek

Skott: 26–35 (8–12, 7–15, 11–8)

Utvisningar: MIK: 6x2 min, HV: 7x2 min

Domare: Daniel Winge och Patrik Sjöberg

Publik: 3911

Rasmus Kågström

Moras Michael Haga jublar efter 1-1.Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN .
HV71:s Lawrence Pilut jublar efter 1-2-målet.Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN.

MER HOCKEY

Hockeynyheter direkt i din mobil: Här är Hockeypuls nya app – ladda ned den i App Store

Hockeynyheter direkt i din mobil: Här är Hockeypuls nya app – ladda ned den i Google Play

Missa inte: Hockeypuls nya sajt – nyheter från SHL, SDHL och allsvenskan

Gilla Hockeypuls på Facebook

Följ Hockeypuls på Twitter

Adam Johansson: "Titta här alla hockeyälskare – nu börjar Hockeypuls nya resa"

Hockeypuls jättesatsning på SDHL – sänder åtta matcher på 15 dagar: "Häftig hockeyfest"

Mer läsning

Annons