Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färjestad slog Leksand på nytt - sjätte raka förlusten

Serien vände, det var ett så kallat back to back-möte i SHL på söndagseftermiddagen. Då passade Färjestad på att slå Leksand två dagar i rad.
Slutresultatet blev 1-2 - men Leksand gjorde som senast en bra insats och föll med flaggan i topp.

Annons

Färjestads John Persson gör 2-1.

Nog var Leksand revanschsugna efter lördagens snöpliga förlust i Karlstad, det syntes. Det var hungriga hemmaspelare som äntrade isen med förhoppningar om säsongenandra seger.

Leksand var det vassaste laget i den första perioden. En period som Leksingarna märkbart hade övertaget i, spelmässigt. Masarna hade tvåpowerplay i denna period men inget resulterade i mål. En fördel i skottstatistiken skvallrade också om ett lite vassare hemmalag. Trots flera lägen var det mållöst efter första perioden.

Den andra perioden startades raskt av Leksand, likt den föregående perioden. Redan efter drygt en minuts spel i den andra perioden tog Leksand också ledningen. Ett skott av den Danske backen Markus Lauridsen som Lars Haugen i Färjestadskasse inte kunde stoppa. Ett tag senare tog Färjestad time-out och därefter blev det lite bättre fart på Värmlänningarna.

Spelet jämnade ut sig och meddrygt halva perioden spelad kunde Färjestad kvittera. Det dröjde några enstakaminuter innan bortalaget också kunde ta ledningen genom John Persson. Då var det Leksands tur att begära time-out. Efter detta var det Färjestad som mereller mindre ägde matchen till periodens slut.

Dentredje perioden bjöd inte på några mål, men däremot var det nära några gånger. Detta var Färjestads period spelmässigt. Leksand var tillbaka pressade hela tiden men lyckades på något vis vinna skotten i perioden. Dalalaget gjorde ett samma drag som senast matchen mot Färjestad när man bytte målvakt precis islutet av matchen. Detta för att få lite extra tid att gå för att mobilisera en offensiv i jakten på en kvittering. Detta lyckades inte och Färjestad kundehålla undan och vinna matchen.

Trots allt håller Leksand på att växa i SHL-kostymen på riktigt. Nu väntar ett tio dagars långt uppehåll i SHL-hockeyn. Nästa match för Leksand är den tionde november mot Brynäs. En het match som Leksand borde vara sugna på att vinna med denna match i bagaget. Nu väntar landslagsuppehåll.

Matchfakta:

LeksandsIF - Färjestads BK 1-2 (0-0, 1-2, 0-0)

Andraperioden: 1-0 (1:03) Markus Lauridsen (EricCastonguay), 1-1 (11:01) Alexander Johansson (Hugo Enock, Mikael Wikstrand) 1-2(13:26) John Persson (Magnus Nygren)

Skott:28-20 (11-8, 10-7, 7-5)

Utvisningar:LIF 1x2, FBK 5x2

Domare:Pehr Claesson, Johan Gossas

Publik: 6327

Oskar Danielson Frost

Mer läsning

Annons