Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eric Castonguay om familjelivet i nya orten och kärleken till fansen: "Vi älskar Leksand"

Han gjorde succé i den lilla hockeytokiga orten Tingsryd i Småland förra säsongen.
Nu berättar Eric Castonguay om känslorna till Leksand och lagets supportrar, som var ett av skälen till att han valde LIF.
– Vi visste vad som väntade i Leksand. Alla pratar hockey nästan överallt och det är fantastiskt, säger den 29-årige kanadensaren.

Annons

Sporten träffar en ödmjuk kanadensare som trivs i Leksand tillsammans med sin fru och snart 2-åriga son.

– Jag älskar allt så här långt. Även fast vi inte fått med så många poäng som vi vill så är supportrar där ändå, varje dag. Det är helt fantastiskt och så har vi en härlig grupp killar i laget. Jag trivs väldigt bra, säger Eric Castonguay.

Förra säsongen öste han in poäng i Hockeyallsvenskan med Tingsryd. Det har ännu inte lossnat för Eric Castonguay, som ändå toppar lagets interna poängliga med ett mål och fem assist inför bortamatchen mot Linköping.

– Jag försöker bara hjälpa laget att vinna. Det spelar ingen roll vem som gör mål eller assisterar.

Leksands Eric Castonguay i bortamatchen mot Malmö tidigare i höstas.

Flytten till Leksand från Tingsryd blev inte dramatisk för familjen Castonguay. Tingsryd och Leksand erbjuder ingen storstadspuls.

Han försöker att tillbringa så mycket tid som möjligt med sin fru och son när han inte tränar eller spelar matcher.

– Grabben blir två år snart. Han springer runt överallt, så det är kul. Vi älskar Leksand, vi är glada och trivs väldigt bra här, säger Castonguay och fortsätter:

– Tingsryd är mindre än Leksand. Men storleken på platsen spelar ingen roll. Det finns en härlig grupp människor här – och vi visste vad som väntade när vi kom till Leksand. Det är en hockeyort, där folk känner igen dig, och det är fantastiskt.

Under somrarna åker han hem till den hockeytokiga storstaden Montreal i Kanada.

Eric Castonguay trivs onekligen i hockeymetropoler.

– Alla i Tingsryd var exalterade förra året, och så är det också i Leksand även om vi inte vinner lika många matcher här.

Han har svårt att inte prata om LIF-supportrarna – och stödet i Tegera Arena laget fick i segern mot Luleå. Just lagets fans var också ett av skälen till att det blev Leksand.

– Det är helt otroligt. Det ger mig och alla en extra knuff i ryggen. Det var så fruktansvärt härligt att vinna den matchen, för fansen. De har varit överallt, i hela landet. Det har varit fantastiskt och jag hoppas att det fortsätter så här, säger Eric Castonguay.

Rent sportsligt har det varit ett stort steg för honom. Det är viss skillnad på SHL och Hockeyallsvenskan – men han börjar känna sig varm i kostymen nu.

– Det har tagit ett par månader att anpassa oss i ligan, det kanske är därför, men vi har spelat bra på slutet. Det var skönt att vinna senast men vi vet varje match blir tuff, så vi måste fortsätta så här, säger Castonguay.

Hur har inledningen varit för dig?

– Jag visste inte så mycket om ligan före. Men det har varit tufft. Självklart är det svårt att producera när laget inte vinner. Det blir svårare att göra mål och det har varit tufft mentalt för mig och hela laget. Men jag försöker att inte tänka på det förflutna utan blickar bara framåt.

Han hoppas att 4–0-segern hemma mot Luleå ska lätta lite på trycket inför framtiden.

– Vi vet att det är en tuff vinter för oss. Men vi känner oss mer trygga i spelet och vi vet att vi kan vinna när vi spelar som ett lag, säger Eric Castonguay.

TV: Se vad LIF-backen Daniel Bertov har att säga inför matchen mot Linköping på tisdagskvällen:

LÄS MER:

LIF om att spela i vitt hemma framöver: "Vi har en bra dialog"

Stjärnmålvaktens revansch efter mardrömsstarten: "Livet ser plötsligt ljusare ut"

Dubbel målskytt – utlånade LIF-kompisens jubel: "Va fan är det som händer?"

Mer läsning