Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter starka säsongsinledningen – Färjestad vill behålla Ryno: "Självklart att vi diskuterar det, konstigt vore annars"

Förra säsongen gjorde han 17 poäng på 44 matcher. I år har det blivit 18 poäng på 22 matcher – hittills. Och nu ser förre Leksandskaptenen Johan Ryno ut att belönas med ett nytt kontrakt av Färjestad.
– Det är superkul att se att han har fått en så extremt snabb växling från förra säsongen, säger Färjestads sportchef Håkan Loob.

Annons

Johan Ryno har sprutat in poäng för Färjestad den här säsongen.

Johan Ryno har haft en enorm utveckling från den gångna säsongen till denna. Poängmässigt har han redan passerat förra årets poängskörd. Då blev det 17 poäng, varav fem mål, på 44 matcher. Än så länge den här säsongen har det blivit 18 poäng på 22 matcher, där åtta varit mål. Med det leder han Färjestads interna poängliga.

Ryno, som gjorde fyra säsonger i Leksand, och den sista som lagkapten, valde inför fjolårssäsongen att gå till Färjestad. Och nu ser alltså den förre Leksandskaptenen ut att belönas för sin fina form. Enligt Värmlands Folkblad kommer Färjestad att försöka förlänga kontraktet med den store 30-åringen.

– Det är självklart att vi diskuterar det, konstigt vore annars. Vi vill behålla spelare som visar framfötterna, säger klubbens sportchef Håkan Loob till VF och berömmer Ryno för hans insatser den här säsongen:

– Det är superkul att se att han har fått en så extremt snabb växling från förra säsongen, säger Loob.

Men Ryno själv har inget att säga kring kontraktssituationen.

– Nu har jag inte pratat med min agent på några dagar men senast vi gjorde det hade inget kommit igång, säger han till VF.

VF: Hur ser du själv på framtiden?

– Det är svårt att yttra sig när man inte vet någonting om vad som ligger på bordet. Men jag och familjen trivs väldigt bra här i Karlstad och det känns så klart roligare nu när det går bättre med hockeyn, säger Ryno.

Mer läsning

Annons