Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter 13 SHL-säsonger – nu lägger Leksandssonen av: "Känner mig klar"

Han vann SM-guld, VM-guld och 290 poäng på 13 säsonger i SHL.
Men nu lägger Leksandssonen Jonas Nordqvist av med hockeyn.
– Har man inte den rätta motivationen så är det rätt att lägga ner, säger han till NSD.

Annons

Leksands IF:s stjärnor födda -82. Överst: Daniel Widing och Daniel Hermansson. Mellanraden: Johan Eneqvist, Jonas Nordqvist, Jörgen Sundqvist och Lars Jonsson. Målvakt: Jimmy Danielsson. Fotot är taget 2001.

Jonas Nordqvist, 34, kan se tillbaka på en framgångsrik karriär. Han har vunnit tv-pucken med Dalarna, VM-guld och SM-guld med Brynäs.

– Jag har fått vara med om mycket fantastiskt. Jag har tillhört många vinnande lag och det är få förunnat. Det är jag väldigt stolt över, säger han till NSD.

Karriären startde i Leksand där han kom upp i a-laget vid millennieskiftet och blev Chicagos andraval i draften.

Men under sista tiden i Brynäs, som blev Nordqvists sista SHL-klubb, studerade han vid sidan om hockeyn och när han nu inte hittade någon ny klubb under hösten och vintern har han tagit beslutet att lägga av.

I stället har han börjat jobba på bank.

– Jag kände mig klar och har inte känt det där suget. Har man inte den rätta motivationen så är det rätt att lägga ner, säger han.

Under karriären spelade Nordqvist med Leksand, Rögle, Luleå, Frölunda, Brynäs och Klagenfurter i Österrike. Det blev också en ettårig vända i Nordamerika, där han till slut fick förtroendet i tre NHL-matcher av Chicago.

Mer läsning

Annons