Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brock Montpetits bekräftelse – därför slutar han

Brock Montpetit, 26, sköt Leksands IF till SHL med ett oförglömligt mål – men har stått utan kontrakt efter att förhandlingarna med klubben strandade.
Nu bekräftar LIF-hjälten att han lägger av.
– Min plan i nuläget är att sätta familjen först, skriver han till Sporten.

Annons

Brock Montpetit avgjorde sjunde och avgörande kvalmatchen mot Modo i Örnsköldsvik och är för alltid inskriven i historien i Leksands IF.

LÄS MER: Dokumentet avslöjar: Här är sanningen om Brock Montpetits kontrakt – så mycket erbjöds SHL-hjälten

Men efter att säsongen var över fick han inget nytt kontrakt med klubben efter segdragen process.

På onsdagen berättade Aftonbladet att LIF-hjälten var på väg att lägga av.

När sporten söker Montpetit berättar han att han är ute på rådjursjakt – men via mail bekräftar han uppgifterna att hockeykarriären troligtvis är över.

– Som det ser ut just nu så kommer jag att lägga av. Jag hade hoppats få göra uttalandet själv, när jag kände att tiden var rätt, men nu blev det inte så, skriver han.

Varför lägger du av?

– Det är många skäl till beslutet. När jag bestämde mig för att flytta till Europa ville jag ge det två år och ta mig upp i seriesystemet. Om det inte inträffade var planen att flytta hem igen. Nu blev det som det blev med Leksand där förhandligen drog ut tre månader på tiden. Hade jag fått ett förslag direkt när säsongen var slut hade jag nog spelat där, skriver han.

Trots att han bara är 26 år blev hans sista skott något som tog Leksands IF till SHL – det sista han gjorde i karriären.

Nu väntar familjelivet.

– Min plan i nuläget är att sätta familjen först. Min fru och jag har jobbat hårt för att bygga upp en hockeyskola och bygga upp familjens restaurang som brann ner i februari. Det har varit skönt att ta ett steg tillbaka från hockeyvärlden och kunna betrakta den lite utifrån. Jag har varit i det här hela mitt liv.

LÄS MER: Efter bråket mellan Leksand och Montpetit – TV-profilen försvarar LIF

Mer läsning

Annons