Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backkris i Mora – då lånar Leksand ut Mattias Lassen till rivalen

Leksands IF lånar ut backen Matias Lassen till Mora IK. Han ska vara spelklar redan i MIK:s match mot Tingsryd på fredagskvällen. Samtidigt testar Mora IK en vitrysk back.

Annons

Matias Lassen, arkivbild.

Matias Lassen har bara varit ombytt en match i SHL den här säsongen. Nu lånas han ut från Leksands IF, och klubbadress blir rivalerna Mora IK i Hockeyallsvenskan.

– Sedan SHL startade så har Matias bara tränat med oss inte spelat några matcher. Vi känner att vi behöver få ut honom i spel och nu har det öppnat sig en bra möjlighet när Mora behöver backar, säger Fredrik Jax i Leksands sportråd i ett pressmeddelande.

– Det här är en win-win för alla parter och jag hoppas att Matias utvecklas under den här tiden och kommer tillbaka till oss med mer matcherfarenhet och med ett bättre självförtroende.

LÄS OCKSÅ: Leksandsbacken om tacklingen och avstängningen: "Fyra domare som inte reflekterar över någonting"

Lånet gäller under oktober månad, och Lassens första match i Moratröjan blir redan på fredagskvällen, när Mora ställs mot Tingsryd.

LÄS OCKSÅ: Mora vill ta ännu en hemmaseger – Colliton lovar ändringar i truppen

Förutom Lassen provar Mora IK även en vitrysk back. Andrei Kravchenko, född 1993, ansluter till laget de kommande tio dagarna på tryout-kontrakt. Han kommer senast från den vitryska högstaligan.

– Vi har några skador på backsidan och vi arbetar på att förstärka den lagdelen. Andrei kommer att ha chansen att träna med oss under 10 dagar och vi är spända på att se om han kan hjälpa oss, säger Moras tränare Jeremy Colliton till klubbbens hemsida.

Kravchenko kommer dock inte att spela några matcher med Mora.

Under helgen kommer även Ludvig Elvenes att spela två matcher med sin SHL-klubb Rögle. Han kommer att återvända till Mora på söndag, enligt hemsidan.

LÄS OCKSÅ: Backkris i Mora – letar förstärkning

Mer läsning

Annons