Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra raka segern för formstarkt Leksand

Leksand har lämnat jumboplatsen bakom sig efter 3–2 borta mot Rögle. Nu har dalalaget vunnit fem av de sju senaste matcherna – och närmar sig lagen ovanför strecket.

Annons

Leksand hade Lukas Ericsson borta efter avstängningen som han drog på sig förra matchen och backarna Ben Youds och Daniel Bertov saknades fortfarande på grund av skada.

Rögle kom ut som ett annat lag än senaste mötet mot Leksand. Rögle åkte mycket skridskor med fart mot bortalagets backar. Masarna hamnade ganska tidigt i underläge spelmässigt och de individuella misstagen, som stjälp Leksingarna många gånger tidigare under säsongen, var tillbaks. Dalalaget höll jämt målmässigt nästan halva perioden, vilket var bra med tanke på Rögles spelövertag.

Leksands Jon Knuts (th) framme vid Rögles målvakt Oscar Dansk.

Med knappa tio minuter spelat slog den förre Leksingen David Åslin till. Ett mål där Åslin åkte igenom dalalagets försvar och längs isen föste in pucken bakom Atte Engren. Däremot skulle de som såg matchen få skåda ett av de märkligaste målen som antagligen gjorts i Lindab Arena i Ängelholm.

En puckdumpning av Malungssonen Jon Knuts som Rögles Målvakt Oscar Dansk helt plötsligt tappade in. Inte bara pucken tappades. Hela arenan tappade nog vid detta ögonblick hakorna men till de många tillresta Leksandssupportrarnas glädje var Leksand i kapp. Sedan tog det bara dryga halvminuten innan Leksand på nytt gjorde mål. Denna gång var det Janos Hari som skickade pucken i nät. På ett inspel av Martin Karlsson small Ungraren in viktiga 2-1 för Leksand som stod sig perioden ut.

Den andra perioden inleddes med spel fyra mot fyra efter att Leksands Patrik Norén och Rögles Almen Bibic utvisats två minuter vardera efter ett bråk efter första periodens slutsignal. Det skedde inget av värde i den följande sejouren av spel. Rögle bytte också målvakt inför andra perioden. Ut med Oscar Dansk, som nog inte mådde sådär jättebra efter sitt ingripande i första perioden, och in med Lars Volden.

Det var lite sämre ishockey ett tag i början av andra perioden men sedan hände det saker. Rögles Almen Bibic, med Leksand som moderklubb, tacklade Leksands Sondre Olden. En tackling som tog i huvudet på norrmannen och efter videogranskning åkte Bibic på matchstraff för huvudtackling. I de sista sekunderna av det efterföljande numerära överläget slog Alexander Ytterell till. Leksands hårdskjutande back som gjorde mål i förra matchen mot Rögle också.

– Det var gôtt att få in den och gôtt att vi får in den i powerplay också, kommenterade en glad målskytt till C-more.

Leksands Alexander Ytterell jublar efter sitt 1-3 mål.

Den tredje perioden var lite segare än de föregående och inte lika underhållande. Till en början. Leksand skulle ut och försvar en ledning. Däremot blev det en minst lika nervkittlande avslutning som senaste mötet lagen emellan. Rögle lyckades kvittera med knappa sju minuter kvar av matchen och där tändes ett hopp för hemmalaget. Rögle inledde en massiv press mot Leksands mål. Rögle lyckades skapa kraftig trafik framför Engren i Leksands kasse och ett hemmamål hängde i luften. Med knappt en minut kvar tog Rögle ut målvakten och begärde time-out.

Den förre Leksingen Jack Connoly var centimeter från att kvittera. Sedan sjöng den feta damen och Leksand lyckades hålla undan och vinna. Detta var Leksands femte seger på de sju senaste matcherna.

Nästa match för Leksand är på torsdag hemma mot Frölunda som leder SHL.

Matchfakta

Rögle BK–Leksands IF 2–3 (1–2, 0–1, 1–0)

Första perioden: 1–0 (9.31) David Åslin (Ludvig Claesson), 1–1 (17.32) Jon Knuts (Alexander Ytterell, Jesper Ollas), 1–2 (18.08) Janos Hari (Martin Karlsson).

Andra perioden: 1–3 (26.40) Alexander Ytterell (Eric Castonguay), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–3 (53.11) Felix Schütz (Timothy Liljegren, Christopher Liljewall).

Skott: 26–23 (12-11, 1–7, 12–5)

Utvisningar, RBK: 2x2, 1x5, 1x20. LIF: 3x2.

Domare: Mikael Holm och Marcus Linde

Publik: 3906.

Mer läsning

Annons