Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

700 SHL-matcher i ryggsäcken – nu blir förre spelarprofilen assisterande i Mora: "Skön stämning i klubben

Mora presenterade Mattias Karlins assistent under torsdagen.
Och det är en stor profil som ska axla den rollen – Mikael Johansson har skrivit på för 2+1 år.
– Det är en skön stämning i klubben och dessutom brukar det alltid vara bra ishockey som presteras här uppe, säger han till lagets hemsida.

Annons

Mikael Johansson var senast i Vita Hästen – nu är han klar för Mora.

Mikael Johansson har spelat 700 SHL-matcher (inräknat tiden det hette Elitserien) för Djurgården. Han har också varit proffs i Schweiz och spelat såväl VM som OS för blågult.

Som tränare var den nu 50-årige Johansson senast i Vita Hästen, som huvudtränare över säsongen 2015/16. Klubben överraskade då de flesta och var ett topplag som nya i Hockeyallsvenskan.

– Vi var nykomlingar och gjorde en fantastisk säsong. Vi var lite för små mot Modo i kvalet, säger han till lagets hemsida.

Men efter tiden i Vita Hästen har det varit lugnt.

– Jag har inte gjort så mycket alls faktiskt. Vi skaffade en liten hund och det var mer jobb än jag trodde. Värre än att ha småbarn faktiskt, säger han och skrattar.

Nu fortsätter karriären i Mora. Han blir assisterande till Mattias Karlin och ett kontrakt är skrivet på två år, med ett optionsår.

– Jag har haft suget efter ishockey och sedan har jag och min sambo bestämt oss för att flytta upp till Sälen redan innan detta dök upp. Jag har jag träffat både Anders Sundby och Mattias Karlin och det kändes bra, det tyckte de också.

Mer läsning

Annons