Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo tog andra segern på bortaturnén när Leksand föll dubbelt upp

Modo blev numret för stora för Leksand, som länge bjöd upp mot Övikarna under söndagen. Avgörandet kom först i förlängningen efter att suveräna Olivia Carlsson spelat fram till Celine Tedenby till 3–2 för Modo.

Annons

MER: Så var matchen mellan Leksand och Modo – minut för minut

Modo stökade till sig två poäng av tre mot Leksand.

Modo började sin Gävledalahelg med att besegra Brynäs med 4–0 innan man satte GPS:en på den blåvita Arenaadressen, stärka av en klockren bortaseger.

I Leksandslägret spelade man i stället en så kallad dubbel hemma, men tyvärr kunde man rent resultatmässigt inte glädjas av en lika rolig lördag som Övikarna.

Eller söndag.

7–1-förlusten mot Luleå kan omöjligen räknas som godkänd efter att sista perioden runnit iväg till 4–1. Mot Modo fick leksingarna chansen att omstarta och återsamla sig inför de få omgångarna som återstår. Och det var mycket riktigt ett helt annat Leksand som ställde upp till nedsläpp.

Även fast det var Modo som öppnade klart bäst så var det ändå leksingarna som lyckades ta ledningen efter ett solonummer av Hanna Lindqvist. En lycka som dock inte varade längre än 30 sekunder efter att Modos Michela Cava kvitterat som om det vore ett beställningsjobb direkt på nedsläpp, i första anfallet.

Leksand var nära men fick nöja sig med en poäng mot gästerna.

Leksand lyckades ändå, via OS–klossen, Elin Lundberg att återta ledningen inför den första pausen.

Men Modo skulle sätta ett signum att döda den goda stämningen lika fort igen. Hungriga Olivia Carlsson, som för övrigt assisterade Michela Cava till den första kvitteringen, väntade bara 51 sekunder in i andra innan hon slog in 2–2.

Olivia Carlsson mål blev också det sista efter full tid då matchen mellan Modo och Leksand kom att avgöras i förlängning. Trots enträget kämpande av leksingarna, en egenskap som ofta anses vara föreningens signum, så lyckades man inte plocka mer än en bonuspoäng.

Celine Tedenby spelades nämligen fram av samma Olivia Carlsson till segermålet 3–2 i.

Rappa 1.46 in i fjärde perioden.

Slutresultatet blev tre Modomål mot Leksands två.Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN

MATCHFAKTA/SDHL

Leksands IF–Modo Hockey

2–3 (2–1, 0–1, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (07.45) Hanna Linqvist, 1–1 (08.15) Michela Cava (Olivia Carlsson), 2–1 (14.37) Elin Lundberg (utan assist)

Andra perioden: 2–2 (20.51) Olivia Carlsson.

Tredje perioden: –

Fjärde perioden: 2–3 (61.46) Celine Tedenby (Olivia Carlsson)

Skott: 30–35 (12–9, 11–9, 6–15, 1–2)

Utvisningar: LIF: 3x2, MODO: 2x2, 1x10.

Domare: Maria Furberg

Publik: 50

Mer läsning

Annons