Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksandsmålvaktens hyllning till klubben och Sverige: "Mycket bättre hockey här"

Målvakten Romana Kiapesová har anlänt till Leksand lagom till slutspelet i SDHL.
Nu hyllar den slovakiska målvakten Sverige och sina lagkamrater.
– Klubben har en fin arena och det finns bra möjligheter här till att spela hockey, säger hon till Hockeysverige.

Annons

Den slovakiska målvakten Romana Kiapesova anslöt till Leksand för drygt två veckor sedan. Med en match i benen, i sista omgången mot SDE Hockey berättar hon nu i en intervju med Hockeysverige varför hon trivs så bra i Leksand och Sverige.

– Klubben har en fin arena och det finns bra möjligheter här till att spela hockey. Dessutom är det mycket bättre hockey här än hemma i Slovakien. Tempot är högra och allt går mycket fortare, säger hon.

Läs också: Slovakisk landslagsmålvakt till Leksand – och forwarden förlänger

Hon berättar också att laget är bra, och att alla i laget anstränger sig för att hon ska trivas.

Själv beskriver hon sig som en målvakt som spelar väldigt kompakt, och som strävar efter att släppa så få returer som möjligt.

– Jag tror också att jag är ganska kall och kanske skulle spela med mer passion ibland, men framför allt försöker jag alltid vara positiv och le. Jag älskar att spela hockey så att få chansen att göra det är bara roligt, säger hon till Hockeysverige.

Nu hoppas hon på att utveckla sitt eget spel, men också på att hjälpa laget i det stundande slutspelet.

Samtidigt ger hon en hint om att hon kan bli kvar i Sverige efter säsongens slut, när hon berättar att hon i dagsläget jobbar vid sidan av hockeyn.

– Jag jobbar i ett kök ett par dagar i veckan. Det är ett deltidsjobb, alltså jobbar jag inte varje dag. Förhoppningsvis får jag nästa säsong något bättre där jag även får jobba lite mer. Vi får se hur vad som händer den här säsongen, om dom gillar mig och om jag gillar att vara här, säger Kiapesová.

Mer läsning

Annons