Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsforward klar för Leksand: "En ung och lovande spelare"

Leksands IF har gjort klart med SDE:s Alva Johnsson. Den landslagsmeriterade 18-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.
– En ung och lovande spelare. Vi är glada för att hon vill fortsätta sin utveckling hos oss, säger tränaren Alexander Eriksson i ett pressmeddelande.

Annons

Leksands IF presenterade under onsdagen nyförvärvet Alva Johnsson. Forwarden har spelat för det svenska U18-landslaget de senaste två säsongerna.

– Mina främsta styrkor som hockeyspelare är att jag har en bra inställning, är orädd och spelar en fysisk hockey. Jag gillar att göra grovjobbet och har en bra blick för spelet, säger Johnsson i ett pressmeddelande.

Leksandstränare Alexander Eriksson kommenterar nyförvärvet så här:

– Jag tycker att Alva har utmärkt sig när vi har mött SDE, och jag har även gillat det jag har sett när jag har sett henne i landslaget. Hennes främsta styrkor som hockeyspelare är skridskoåkningen,storleken och tekniken, och vi fick ett väldigt bra intryck av henne när hon var här och hälsade på. Hon är en positiv, jordnära och ambitiös tjej somverkar ha drivet att vilja utvecklas ännu mer.

Mer läsning

Annons