Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iveta Koka straffhjälte när Leksand vann över Sundsvall

Kampen om kvalstrecket i Tegera Arena. Leksand mot Sundsvall. Leksand på 6 poäng, Sundsvall strax bakom på 3. Förutsättningarna lovade en jämn match, något som också infriades när matchen först kunde avgöras efter straffar.

Leksand vann matchen med 3–2.

Annons

I förra hemmamatchen mot SDE inledde Leksand målproduktionen redan i den första perioden. Men i mötet mot Sundsvall skulle det dröja en lång stund innan något av lagen kunde jubla. Trots flera farliga chanser för hemmalaget i den inledande perioden, där den främsta chansen var Madeleine Halls straff i den 16:e minuten.

Lagen gick till periodvila med 0–0 på resultattavlan i en period där Leksand vann skotten med 14-7.

– Tycker att vi skapara tillräckligt många lägen i den första perioden för att göra mål. Vi spelar bra och är bättre än Sundsvall men vi måste bli mer distinkta och få in ett eller två mål att kunna bygga vidare ifrån, säger Leksands tränare Alexander Eriksson efter matchen.

Den andra perioden följde i mångt och mycket i samma spår som den första perioden stakade ut. Dock kom gästande Sundsvall till fler skottlägen och de båda kombattanterna ute på isen delade lika vad gällde utvisningar, två vardera.

Det som liknande den inledande perioden allra mest var siffrorna på resultattavlan. För även efter 40 spelade minuter lyste sifforna 0-0 klarar än något annat.

– Sundsvall blir bättre ju längre matchen går och vi kommer inte till tillräckligt farliga lägen. Så de är med hela vägen.

Väl inne i den tredje perioden skulle till slut den gemensamma målnollan spräckas. Det var gästande Sundsvall som inledde matchens målgörande genom Beatrice Johansson i numerärt överläge.

Wilma Johansson klev fram och blev Leksands första målskytt i matchen.

Men som så många gånger förr under matchen följdes lagen åt på resultattavlan. Kvitteringen kom knappt 40 sekunder senare, denna gång signerat Wilma Johansson.

– Det är väl först efter att de gör 1–0 som vi vaknar till ordentligt i den här matchen. Vi kvitterar snabbt efter deras mål och utökar sedan i powerplay kort därefter.

Dryg fyra minuter efter kvitteringen tog hemmalaget över ledningen från gästerna. Denna gång var det Leksand som skulle få måla i powerplay. Liga Miljone noterades för målet.

Det var dock inte hemmalaget som skulle få det sista ordet under ordinarie tid. Stacey Scott i Sundsvall satte dit kvitteringen fyra minuter från slutet, även den här gången tillkom Sundsvalls mål i powerplay. Målet innebar att matchen gick till förlängning.

– Stundtals spelar vi bra och stundtals slarvar vi kopiöst. Det räcker med ett dåligt byte som det när vi var i ledning och Sundsvall var tillbaka i matchen igen.

Förlängningen kunde inte skilja de båda lagen åt, så matchen fick avgöras på straffar. Där hemmalaget drog det längsta strået, mycket tack vare Iveta Koka som blev straffhjälte med sina två mål.

– Kan inte säga att jag är nöjd med matchen från vår sida. Men vi får skylla oss själva att vi inte sätter våra chanser. Men vi tar de poängen vi får, helt enkelt, avslutar Alexander Eriksson.

Iveta Koka blev straffhjälte mot Sundsvall

Leksand–Sundsvall 3–2 (0–0, 0–0, 2–2, 0–0)

Tredje perioden: 0–1 (44.04) Beatrice Johansson(Michele Nielsen) i numerärt överläge, 1–1 (44.43) Wilma Johansson(Ida Nikula), 2–1 (49.13) Liga Miljone(Emma Lind, Maja Nyhlén-Persson), 2–2 (55.44) Stacey Scott(Kendra Broad)

Skott: 37–31 (14–7, 11–12, 11–10, 1–2)

Utvisningar: Leksand: 4 x 2, Sundsvall 6 x 2

Domare: Alexander Jidemo

Mer läsning

Annons