Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sågade spelare - hockeytränare sparkas

/
  • Nya Ludvika Tidning den 14 februari. (Bilden är från Smedjebackens derbymatch mot Ludvika i oktober.)

Uttalandena efter förlustmatchen mot Orsa blev för mycket.
I måndags kväll fick Stefan Gustafsson, 24, sparken från Smedjebacken HC.

Annons

– Oärligt och fegt, säger tränaren om styrelsens beslut.

Smedjebacken har haft en tung säsong i division 2 västra A.

Laget ligger på placeringen ovanför nedflyttningsstrecket och efter 1–6 mot Orsa i fredags gick tränaren Stefan Gustafsson till hårt angrepp mot sina spelare.

"Vad ska jag säga? Det här är det värsta jag upplevt som tränare. Vi har stora problem i gruppen. Det är en klick spelare som beter sig som divor. De pissar på sporten," sade han till DT-sporten.

Sedan han kommit hem till bostaden i Leksand efter måndagsträningen fick Stefan Gustafsson ett telefonsamtal från vice ordförande Mats Ulestig.

Beskedet: Du får sparken.

– Förklaringen var att jag hade gjort dumma uttalanden i tidningen som skadar föreningen. När de säger det så frågar jag om det var det senaste uttalandet de syftade på. Då sade han att det har byggts på och då känns det konstigt att ingen har kommit och pratat med mig tidigare, säger Gustafsson och fortsätter:

– Jag har aldrig pratat med styrelsen och det är konstigt när man är a-lagstränare i en förening. De gånger jag har stött på någon av dem i ishallen har jag inte hört något negativt. I stället slår det här ner som en bomb. Det är oärligt och fegt skött av Smedjebacken HC.

Mats Ulestig:

– Det är klart att uttalandena är en del i den sammanvägda bedömningen, men det handlar om hela ledarskapsbiten och beslutet är förankrat hos såväl spelare, styrelse som sportkommitté.

Men uttalandena i lördagstidningen var den utlösande faktorn?

– Ja. Det har varit mycket diskussioner, många intressenter som har hört av sig under helgen och då kallades styrelsen samman till ett extra möte i måndags kväll och vägde in det i beslutet.

Vad säger du om att Gustafsson hade velat informeras tidigare om missnöjet med hans uttalanden efter matcher?

– Tidigare uttalanden var från matchen innan och det var inte på samma nivå som i lördags. Sedan består vår styrelse av ideellt arbetande personer och kunde inte sammankallas förrän under måndagskvällen. Då hann han tyvärr även leda måndagsträningen innan vi kunde ge honom beskedet.

– Givetvis kunde någon ha ringt upp honom redan under lördagen och ifrågasatt uttalandena. Nu berättade han i stället för mig på måndagen att han står fast vid dem och då är det bara att konstatera att vi har olika syn på hur man företräder klubben och att det var riktigt att få till ett byte.

Stefan Gustafsson, som anställdes som tränare för Smedjebacken i våras efter en säsong i Leksands J18 2:

– Jag står för mina uttalanden till 110 procent och går rakryggad ur det här.

Mer läsning

Annons