Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öst-ryktet avvisas

Annons

MIK:s klubbdirektör skrattar åt påståendet att tränaren Harri Rindell varit ytterst nära att få sparken och att Olle Öst skulle bli hans ersättare.

- Jag kan bara säga att i dagsläget finns inte sådana tankar.

Simons pratar om "i dagsläget", men på frågan om det varit aktuellt tidigare att plocka bort Rindell till förmån för Öst, säger han:

- Det där är en fullständigt ointressant fråga som jag inte vill kommentera.

Sportbladet hänvisar till "två olika källor nära Mora IK", som ska ha bekräftat att tränarbytet varit aktuellt.

Olle Öst ska dock ha tackat nej på grund av hans starka band med Leksand, där han under 17 år verkat som både spelare, tränare och sportchef. Sportbladet hävdar att Öst setts i FM Mattsson Arena den 18 januari, då Mora spelade mot Timrå.

- Han har varit här flera gånger. Olle måste väl få visa sig här, eller ska jag ringa honom och säga att han inte får komma hit och titta på hockey? säger Simons.

Vid sin sida var det tänkt att Öst skulle få Leif Carlsson, som tidigare spelat i Mora och som numera är tränare i Skåres division 1-lag.

- Men jag kan då ärligt säga att jag inte fått någon förfrågan, svarade Leif Carlsson, anställd av Färjestads BK, då tidningen talade med honom för ett par veckor sedan.

Harri Rindell säger att han inte hört någonting om de rykten som gjort gällande att han skulle få sparken.

- Jag kör på som vanligt och försöker som alltid göra ett så proffesionellt jobb som möjligt. Jag hoppas bara inte det här skadar laget och att vi får arbetsro.

Rindell med sin långa erfarenhet är van vid att alla möjliga rykten dyker upp.

- Jag har varit tränare i 30 år och har varit med om mycket. Det går alltid en massa rykten i den här branschen och man kan inte lyssna på allt. Det här kommer inte att påverka mig och jag hoppas att det inte skadar laget.

Har du pratat med Mora om en eventuell fortsättning i klubben?

- Vi har bara pratat lite löst, svarar Rindell.

På samma fråga svarar Simons så här:

- Först och främst ska vi se var vi landar i serien, sedan får vi ta tag i det där. Den kommande veckan blir oerhört viktig, konstaterar Simons och syftar på de tre hemmamatcherna mot Skellefteå, Malmö och HV 71.

Apropå kommande säsong har MIK, enligt Simons, 15 kontrakterade spelare.

- Det finns inga klausuler som gör att spelarna kan bryta kontraktet om vi skulle åka ur. Men vi tänker inte heller i sådan banor, vi ska till slutspel, säger Mora IK:s klubbdirektör.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons