Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordföranden blir kvar i Leksand

Annons

- Jag tycker det mesta i föreningen känns jättebra. Det är egentligen bara den där platsen i elitserien som fattas, säger han.

Och eventuella tankar på att avgå som ordförande finns inte heller.

Ifjol försvann både klubbdirektören och sportchefen ungefär samtidigt. Då ansåg han det viktigt att ordföranden fanns kvar för kontinuiteten.

Nu har den nya klubbledningen med bland andra klubbdirektören Håkan Åman och sportchefen Mikael Lundström har gett ordförande Johansson en nytändning.

- Ja, det känns stimulerande, säger Nils-Erik.

När vi pratar med honom om framtiden är han just på väg att träffa en av klubbens sponsorer.

- Det känns skönt att vi har ett fortsatt starkt stöd av våra sponsorer, säger han.

Den oro som ordförande Johansson uttryckte när hans förening tvingades lämna elitserien strax efter att den nybyggda Ejendals Arena stod klar är också mindre.

- Jadå, vi kommer att klara det här. Antalet besökare i Ejendals Arena har ökat med 100 000 i år. Visst betyder hockeyn jättemycket men det är också viktigt att arenan har fler ben att stå på.

- Tack vare Håkan Åmans arbete har vi även mycket evenemang i Ejendals Arena även på andra sidan sommaren.

Sammanfatta din syn på läget i Leksand i dag.

- Den nya ledningen är jättebra, pelarna arbetar stenhårt för att lyckas och vi har fortsatt det så viktiga stödet från vår omgivning. Så vår ambition är givetvis att vi ska ta oss tillbaka, det är vad vi alla arbetar för.

Och några planer på att lämna klubben som blivit en del av hans liv har inte Nils-Erik. Även om det är mer än Leksand som tar en stor del hans tid.

- Ja, det finns annat också. Jag sitter bland annat i åtta bolagsstyrelser, säger han.

- Men jag har en regelbunden och god kontakt med vår valberedning.

Leksand har för övrigt beslutat sig för att ändra tid för sitt årsmöte.

- Tidigare har vi haft det veckan före midsommar men efter kritik från många som tycker den tidpunkten är illa vald har vi beslutat oss för att flytta det till i augusti i stället då fler har möjlighet att komma. Det har ingen större praktisk betydelse för oss, säger Nils-Erik.

Mer läsning

Annons