Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onödigt dramatiskt när LIF vann

Ett formstarkt Troja/Ljungby, med tre segrar på de fyra senaste matcherna, lyckades inte rubba Leksand som hade ett klart grepp om händelserna i Tegera Arena.
Trots det blev det onödigt dramatiskt, då Leksand aldrig riktigt lyckades punktera tillställningen.
Till sist lyckades dock LIF stå emot ett hårt arbetande motståndarlag, vilket gav slutresultatet 3-2.

Annons

Leksand ägde klart mest puck i den första perioden, men hade problem att ta sig in i de riktigt farliga sektorerna framför Trojamålet.

Gästerna spelade smart, efter sina resurser, och länge såg det ut som att första perioden skulle bli ett mållöst ställningskrig.

Efter 15.27 drabbades dock Trojas reslige back, Ziga Pavlin, av en utvisning.

Powerplay för Leksand, och det tog bara drygt en halv minut innan JVM-mästaren Filip Forsberg styrde in ett halvlöst skott från blå av Mark Hurtubise.

Målet var Filips första sedan återkomsten från Kanada.

Leksand hade redan i den första perioden spelat småslarvigt i egen zon och gett bort några billiga puckar.

Det var dock inte förrän i den andra perioden som det straffade sig ordentligt, då ett två mot ett-läge uppstod ur tomma intet för gästerna. Något som utnyttjades på bästa sätt då Mikael Ahlén forcerade in pucken bakom Erik Hanses.

2–1 för Leksand kom några minuter senare och var en riktigt stilig historia. Under ett tveksamt Trojabyte hittade Erik de la Rose Gabriel Karlsson på offensiv blå. "Gabbe" förlängde snabbt mot en framstormande Jon Knuts som distinkt satte pucken mellan benen på Trevor Koenig.

Efter 18.29 utökade sedan Johan Ryno till 3–1 då i numärärt underläge helt fri elegant satte dit pucken i maskorna.

Med tanken på antalet chanser Leksand skapade under period var ledningen inför sista klart välförtjänt.

Sista perioden såg länge ut att bli en ganska enkel resa mot slutsignalen för LIF. Det mesta handlade om att bevaka ledningen man redan hade, och Troja hade å sin sida stora problem att störa på allvar, trots spel i dubbla powerplay tidigt i perioden.

Efter drygt 14 minuter kom dock en kalldusch som skulle ge matchen en nervös och dramatisk avslutning, då forne LIF-spelaren, David Åslin stack upp och tryckte in pucken mellan Hanses benskydd.

Några nervösa minuter väntade.

Troja plockade ut målvakten och pressade på, men Leksand lyckades med nöd och näppe freda sin kasse tills slutsignalen gick.

Sett till spelet under hela matchen, en rättvis seger för Leksand, som dock borde ha avgjort tidigare.

Mer läsning

Annons