Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ödesvecka väntar MIK

Annons

- Ja, det här är en jäkligt viktig vecka, konstaterar assisterande MIK-tränaren Alf Spolander.

Nedre delen av elitserietabellen är ett riktigt getingbo. Sex lag är inblandade i streckstriden kring slutspel och kval. Luleå ligger bäst till med sin sjätteplats och 65 poäng (47 matcher). Sedan följer Skellefteå 64 poäng (46), Frölunda 63 (47), på kvalplats Linköping 62 (46) och Djurgården 61 (47) och så då under strecket Mora med 58 poäng (46 matcher).

- Det är fler än vi som spelar med kniven på strupen, menar Spolander.

Mora har tre hemmamatcher den här veckan; Skellefteå tisdag, Malmö torsdag och HV 71 på lördag.

- Klart vi vill vinna alla matcher, men de mot Malmö och Skellefteå är lag vi bör slå, så att vi får häng på de andra.

På måndag väntar sedan Djurgården på bortaplan.

- Det blir ju match varannan dag. Därför är det skönt att vi får tre hemmamatcher på raken när det är så tätt med matcher.

I förra veckan berättade Harri Rindell att sjukdom härjade i laget. Några spelare hade drabbats av magsjuka och förkylning.

- Men nu ska alla vara friska. Även Marco Tuokko (knä)och Patrik Cedergren (arm) har börjat träna på allvar, men vi får se när de är redo för spel. Cedergren ska i alla fall spela med juniorlaget till helgen.

Mora har haft två spelare med i LG Hockey Games; Ivan Huml och Miroslav Blatak i det tjeckiska landslaget.

- Jag har själv varit med och tittat nere i Stockholm. Jag träffade Huml och Blatak och båda sa att de var fräscha, berättar Spolander.

Det behövs verkligen om MIK ska ta sig upp ur den prekära tabellposition laget befinner sig i. Moraspelarna måste dock ha fått upp självförtroendet ett par snäpp efter fyra raka matcher utan förlust, innan uppehållet tog vid.

- Det är bara att hoppas på att den trenden håller i sig och det gäller att kriga utav sjutton den här veckan. Vi ligger elva nu, men efter de här matcherna ska vi vara längre upp. Vi hoppas på slutspel, men vi får väl sikta in oss på ett streck i taget, avrundar Alf Spolander.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons