Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Nivån spetsas i Allettan"

/
  • Borlänge, Falu IF och Hedemora nådde målet - spel i Allettan. Hockeypubliken i Dalarna kan därmed se fram emot sex nya derbyn efter jul.

Den 4 januari smäller det.
Då inleder Borlänge, Falu IF och Hedemora kampen med Hudiksvall och de fyra lagen från division 1 D i Allettan.
– Det känns väldigt kul att vi nådde dit. Nu har vi sju härliga hemmamatcher att se fram emot, säger Markus Persson, general manager i Falu IF.

Annons

Kollegorna i Borlänge och Hedemora är lika nöjda.

Mats "Horndal" Johansson, sportchef Borlänge Hockey: – Vi har ju spelat i både Allettan och fortsättningsserien de senaste åren. Klart är att nivån spetsas i Allettan. En match mellan Borlänge och Hedemora i slutet av januari är så mycket bättre än en match mellan samma lag i oktober.

Mikael Rutevik, sportchef Hedemora SK: – Sponsorerna är glada och intresset ökar. Det här är bra för hela föreningen. Framgång föder framgång.

Allettan spelas i 14 omgångar, det vill säga lagen möts hemma och borta. Totalt väntar sex nya derbyn, något som de tre ledarna hoppas ska generera extra klirr i kassan.

– Vi har ju pendlat mellan ettan och tvåan i några år, så för oss betyder Allettan jättemycket. Vi har verkligen fått igång intresset igen och hoppas därför kunna bjuda på något extra efter jul, säger Markus Persson.

En bortamatch som skiljer sig mot de övriga är den mot Visby/Roma som innebär båtresa till Gotland.

– Den kostar förstås en slant, omkring 50 000 får man nog räkna med, säger Mats Johansson.

– Förhoppningsvis drar vi in mer pengar på hemmamatcherna i Allettan, inte minst mot Borlänge och Falu IF, så Gotlandsresan ska inte vara något större problem, säger Mikael Rutevik.

För att få spela vidare efter Allettan krävs en topp fyra-placering. Inget av dalalagen har specificerat sin målsättning än, men det är ingen större hemlighet att samtliga har ambitionen att nå en play off-plats.

– Min personliga uppfattning är att om man spelar i Allettan så är det topp fyra som gäller, säger Markus Persson.

Vilket av de tre dalalagen som har bäst chans är omöjligt att sia om. Det faktum att HSK har plusstatistik mot Borlänge (sex av nio poäng) och Falu IF (åtta av nio poäng) vill Mikael Rutevik tona ned.

– Det spelar ingen roll, sådant kan ändras snabbt, säger han.

Planerar ni att förstärka laget inför Allettan?

Mats Johansson: – Nej, vi ska spela med den trupp vi har.

Mikael Rutevik: – Vi ska i första hand få igång våra skadade spelare.

Markus Persson: – Det vet man aldrig, men inte som det ser ut i dagsläget. Vi ser i stället fram emot att backarna Stefan Högberg och Erik Lundin kommer tillbaka efter skador.

I dagsläget är det endast Borlänge som har en träningsmatch inbokad under juluppehållet. Laget möter Järfälla borta den 29 december.

Mer läsning

Annons