Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Victor Rask matchens lirare mot Nashville – mål och assist när Carolina vann svenskmötet

Viktor Arvidsson stod för supermål och även Mattias Ekholm målade. Men det var Victor Rask som med ett mål och en assist blev utsedd till matchens lirare när hans Carolina besegrade Nashville med 4–3 efter straffar.

Annons
Victor Rask kvitterar till 2–2 för sitt Carolina som vann matchen på straffar. Bild: TT.

Det var svenskarnas afton när Carolina gästades av Nashville. Dryga kvarten in i den första perioden stod Predators Viktor Arvidsson för vad som skulle kunna var säsongens snyggaste mål i år. "Arvi", som lagkamraterna kallar honom, snappade upp pucken i mittzon, passerade den offensiva blå linjen något till vänster och fullkomligt grundlurade Carolinabacken Hanifin.

Ur snäv vinkel drog han sedan till med ett handledsskott bakom Scott Darling i det bortre krysset. Målet betydde 1–1 sedan Marcus Krüger assisterat fram Josh Jooris till 1–0.

Svenskpoängen fortsatte att rulla in i den andra perioden och nu var det Nashvillebacken Mattias Ekholms tur att hitta nätet. Från sin backplats sköt han in sitt femte mål på de senaste sju matcherna i powerplay, vilket betydde 1–2.

Då klev Victor Rask in i handlingarna.

Bara minuten senare kvitterade han nämligen till 2–2 och knappa sex minuter in i den tredje perioden spelade han fram Justin Williams till 3–2. Nashville kvitterade visserligen och sedan en mållös förlängning fick matchen avgöras på straffar.

Där visade Carolina klassen och Victor Rask, som blev utsedd till matchens lirare, kunde bland annat se sin svenske kollega Sebastian Aho sätta en av de två straffarna som gav laget extrapoängen.

Mer läsning

Annons