Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tuffe-Uffe" får NHL-jobb: "Vet vad som krävs för att vinna Stanley Cup"

Det har ryktats om det tidigare.
Nu står det klart att Ulf Samuelsson får jobbet som assisterande tränare i Chicago Blackhawks.
– Ulf har över 20 års erfarenhet av NHL och vet vad som krävs för att vinna Stanley Cup, säger klubbens general manager Stan Bowman till klubbens hemsida.

Annons

Ulf Samuelsson kommer nu att få rita på taktiktavlan inför Chicago Blackhawks spelare.

I slutet av maj kom de första uppgifterna om att den förre Modotränaren Ulf "Tuffe-Uffe" Samuelsson var på väg att lämna rollen som huvudtränare för Carolina Hurricanes farmarlag Charlotte Checkers för att ansluta till Chicago Blackhawks som assisterande tränare.

Och under torsdagen stod det klart att så blir fallet.

Då presenterade nämligen Chicago Samuelsson som ny assisterande tränare tillsammans med Don Granato och Kevin Dineen. Trion kommer nu att assisterade huvudtränaren Joel Quenneville. Med i ledarstaben finns också målvaktstränaren Jimmy Waite och videocoachen Matt Meacham.

– Det här är en fantastisk möjlighet för mig att komma till en organisation som inte bara varit populär genom åren, utan som också haft stora framgångar den senaste tiden. Att få ta plats på bänken tillsammans med Joel, Kevin, Don, Jimmy och Matt är motiverande och spännande då vi jobbar för att fortsätta vara framgångsrika, säger Samuelsson till klubbens hemsida.

Blackhawks general manager Stan Bowman är nöjd över att kunna räkna in Samuelsson och Granato i ledarstaben.

– Genom att ta in Ulf och Don så förstärker vi en redan erfaren tränarstab. De kommer att ansluta och forma vad jag tror är den bästa ledarstaben i NHL. Ulf har över 20 års erfarenhet av NHL och vet vad som krävs för att vinna Stanley Cup, säger han.

Läs också: "Tuffe Uffe" kan återvända till finrummet – pekas ut som toppkandidat till NHL-jobb

Mer läsning

Annons