Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Kronors glädjebesked – Ekman-Larsson vill till VM: "Det blir kanon"

Arizona är långt ifrån en slutspelsplats i NHL.
Då lämnar stjärnbacken Oliver Ekman-Larsson ett glädjebesked till Tre Kronor – han vill spela VM.
– Det ser bra ut och kommer bli roligt, säger han till Sportbladet.

Annons

Oliver Ekman-Larsson kommer till VM bara han är hel och Arizona missar slutspel.

Oliver Ekman Larsson fortsätter vara Arizona Coyotes ledande back och ligger dessutom tvåa i lagets interna poängliga, sex poäng bakom veteranen Radim Vrbata och nio poäng före tvåan Martin Hanzal.

Samtidigt har Arizona 15 poäng upp till den sista slutspelsplatsen i väst med 28 matcher kvar. Ett försprång som blir svårt att ta in i och med NHL:s tvåpoängssystem.

Tre Kronors ledning ska under de kommande veckorna ta sig till Nordamerika för att träffa de svenska spelarna som ser ut att missa slutspelet och försöka få med sig dem till VM i Köln.

Och redan nu lämnar Ekman-Larsson positiva besked, som stod för en assist och spelade +4 på de dryga 24 minuters istid han fick i segermatchen mot Calgary natten mot tisdag.

Han kommer nämligen spela VM om inte kroppen säger nej.

– Ja, det stämmer. Jag har inte snackat med Tre Kronor ännu, men kroppen känns bra just nu. Det ser bra ut och kommer bli roligt, säger han till Sportbladet.

Tre Kronor hoppas nu på fler "ja, tack" från NHL-spelarna.

– Vi har än så länge inte fått något nej tack, förutom från Tobias Enström. Alla vi pratar med vill spela i Tre Kronor. Vi kommer få ett bra lag i Köln, säger Johan Garpenlöv, assisterande förbundskapten.

Mer läsning

Annons