Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksandssonen Rask om uppdraget som kapten i NHL och utvecklingen: "Stort att få förtroendet"

Victor Rask är på väg mot sin poängbästa säsong i NHL samtidigt som han är assisterande kapten i Carolina Hurricanes.
Men nöjd är han däremot inte.
– Jag måste jobba på att börja spela bättre helt enkelt, säger Rask till hockeysverige.se.

Annons

Läs också: Rask på rätt plats vid rätt tidpunkt

Victor Rask har fått förtroendet som en av fyra assisterande kaptener i Carolina den här säsongen.

För Leksandssonen är det tredje säsongen i NHL och Carolina Hurricanes.

De två tidigare säsongerna har han samlat ihop 33 respektive 48 poäng och spelat 80 matcher varje säsong.

Nu står han redan noterad för 32 poäng på 42 matcher. Håller han samma tempo under resten av säsongen slutar han på 59. Men trots att det gått bra för både honom och laget i omgångar är 23-årige Rask inte riktigt nöjd med hur det sett ut.

– Det gick jättebra i början. Jag, Skinner och Lee Stempniak hade en riktigt bra kemi och jag gjorde mycket poäng. Sedan har jag trappat ner lite, men förhoppningsvis kan jag bygga på vidare framöver. Även om jag hade en bra start så tycker jag inte att jag har spelat så bra. Jag måste jobba på att börja spela bättre helt enkelt, säger han till Hockeysverige.se.

Läs också: Victor Rask hade lekstuga mot Columbus – stod för tre poäng i segermatchen

Carolina är ett av flera lag i NHL som har fler än de två traditionella assisterande kaptenerna. Efter att laget bytt bort mångårige lagkaptenen Eric Staal har laget inte utsett någon ny lagkapten. Istället har de använt sig av tre assisterande kaptener under slutet av förra säsongen och till den här säsongen la de till en fjärde assisterande kapten – i form av Victor Rask.

Rask delar nu på sysslan som assisterande lagkapten med Jordan Staal, Justin Faulk och Jeff Skinner. Rask är en av tre assisterande kaptener under hemmamatcherna medan Jeff Skinner blir den tredje på bortamatcherna, efter att det varit tvärt om under de första 41 matcherna på säsongen.

– Självklart var det stort att få det här förtroendet. Det är bara min tredje säsong som jag är här så det är kul att dom tror så pass mycket på mig. Coacherna vet exakt hur jag är som person och spelare. Det är inte så att dom förväntar sig att jag ska snacka så jättemycket i omklädningsrummet. Jag är den som ska framför allt visa ute på isen, säger Rask.

Läs också: Leksandssonens tre poäng låg bakom galna vändningen i NHL: "Aldrig varit med om något liknande"

Mer läsning

Annons