Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filip Forsberg stor matchhjälte när Nashville vann i natt

Filip Forsbergs målform håller i sig. Han nätade återigen när Nashville körde över Washington med 5-2.

Annons

Annars var det Washington som började bäst och ledde efter första perioden med 1-0. Men i andra perioden så slog måltjuven Forsberg till. Efter 8.54 sköt han ett hårt direktskott som tog stolpe in. Passningen kom från Victor Arvidsson.

Forsberg återgäldade den fina passningen och passade Victor Andersson till hans mål i sista perioden som fastställde slutresultatet till 5-2.

Målet betyder att Forsberg nu gjort 23 mål denna säsong i NHL. Målet betydde också att Nashville tog ledningen med 2-1 i en period man vann med 3-0.

Tre mål, det vill säga hattrick gjorde Forsberg två matcher i rad innan nattens match. Först mot Calgary och sedan Colorado. I natt blev det inte något nytt hattrick för den tidigare Leksandspelaren.

Men han var nog mycket nöjd med matchen som slutade med vinst. Det blev tre poäng från Forsberg eftersom han också stod för passningen fram till kvitteringen i början av andra perioden. Forsberg utsågs till en av matchens bästa spelare för bragden.

Forsberg är den första NHL-spelare som har gjort sju mål på tre matcher sedan Michael Grabner gjorde det för New York Islanders i februari 2011, skriver nhl.com

Niklas Bäckström i Washington som gjort mest poäng hittills avsvenskarna denna säsong blev utan poäng i natt.

Mer läsning

Annons