Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ex-leksingen lämnar NHL-laget efter stora sorgebeskedet: "Familjen kommer först"

Stor sorg har drabbat Oliver Ekman-Larsson och hans familj.
Förre Leksandsbackens mor har gått bort i cancer, och han lämnar därför Arizona Coyotes för att resa hem och tillbringa tid med familjen.
– Jag är ledsen över att missa våra tre sista matcher, men familjen kommer först, säger NHL-proffset.

Annons

Oliver Ekman-Larsson lämnar Arizona Coyotes mitt i slutspelsjakten.

Han har fått ledigt av NHL-laget resten av säsongen för att resa hem till sin familj, där hans mor förlorat kampen med en långdragen cancersjukdom och nu har gått ur tiden.

– Våra tankar och böner är med Oliver och hans familj under den här svåra tiden. Han har gjort ett enastående jobb som kämpat med det här hela säsongen och vi berömmer honom för den professionalism han uppvisat. Nu är det viktigt att han reser hem till Sverige för att vara med sin familj, säger Arizonas general manager John Chayka till klubbens webbplats.

Ekman-Larsson berättar att moderns sjukdom påverkat honom under året, där han trots de tuffa omständigheterna registrerats för 39 poäng, varav 12 mål, på 79 matcher.

– Personligen har det här varit ett väldigt tuff år för mig, säger Ekman-Larsson till sajten och fortsätter:

– Jag vill tacka hela organisationen och alla mina lagkamraters fantastiska stöd hela säsongen. Jag är ledsen över att missa våra tre sista matcher, men familjen kommer först.

Mer läsning

Annons