Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekholm efter svenskbråket i Stanley Cup-finalen: "Jag är inte Guds bästa barn heller"

Nashville reducerade i Stanley Cup-finalen – men eftersnacket kom att handla om tjafset mellan svenskarna. Nu berättar Mattias Ekholm om gruffet mellan honom och Pittsburghs Carl Hagelin och Patric Hörnqvist.
– Det finns inga vänner i motståndarlaget när man spelar så här stora matcher, säger Ekholm till Aftonbladet.

Annons

Natten till lördag avgjordes den tredje Stanley Cup-finalen. I slutet av den tredje perioden, när de regerande mästarna Pittsburgh låg under med 1-5, rök Ekholm ihop med Hörnqvist. Svenskarnas svordomar till varandra gjorde att de visades ut.

– Jo, vi pratar förstås svenska. Det skulle bli lite konstigt om man pratade engelska med andra svenskar på isen. Men så hemskt var det inte. Jag tycker ändå vi var hyggligt snälla mot varandra, säger Ekholm till Aftonbladet.

27-åringen hade dessutom gett Carl Hagelin en tuff crosschecking i samma period något som ledde till att Hagelin svarade med att rappa honom över knävecken.

– Lite förvånad blev jag kanske när jag vände mig om och såg att det var han, men äh, det är inte mycket att snacka om. Jag är inte heller guds bästa barn och sånt händer, det blir starka känslor när det är final, säger Ekholm.

Hagelin kommenterar saken så här:

– På isen är man inte vän med någon i andra laget, det spelar ingen roll om de är svenskar eller norrmän eller danskar eller finländare eller vad som helst. Det är hett där ute, alla spelar hårt och det är så det ska vara.

Mer läsning

Annons