Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora jagar Brendls ersättare

/

Annons

Förra säsongen slog elitserielagen rekord i antalet utländska spelare. Flest hade Mora IK - 14 av 27 spelare i truppen var importer.

En av dem var skyttekungen Pavel Brendl, som på 54 matcher gjorde 34 mål och på 57 poäng dessutom slutade tvåa i poängligan. I april skrev han kontrakt med Brynäs.

- Prio ett är att hitta en ersättare till honom, en målskytt, säger Magnus Arvedson.

- Sedan behöver vi en ytterforward och en back som är stark i powerplay.

Arvedson är nöjd med Moratruppens bredd. Det är spetsen han saknar. Den ska hämtas utomlands. Frågan är när?

- Spelarmarknaden är ganska liten, men det finns intressanta killar som jag har ögonen på och tipsar Janne (Simons, klubbdirektör) om, säger Magnus Arvedson.

Sensationella inhemska värvningar är inte att vänta.

- Svenska spelare är otroligt dyra i jämförelse med exempelvis finska spelare. Visst vill jag också se svenska killar i elitserien, men . ja, det är svårt. Det handlar om för stora pengar för oss, och det är därför vi tittar på utländska spelare, säger Magnus Arvedson.

När vill du att truppen ska vara komplett?

- Det är svårt att säga. Vi får helt enkelt vänta och se. Vi jobbar i alla fall för fullt med att hitta lösningar.

I slutet av mars presenterades 36-årige Magnus Arvedson - utan tränarmeriter men med 434 NHL-matcher för Ottawa och Vancouver mellan 1997 och 2004 och elitseriespel med Färjestad i bagaget - som Harri Rindells efterträdare. I tränarorganisationen stannade Pär Djoos kvar, däremot fick Alf Spolander sluta. Nu jagas hans ersättare.

- Vi får se vad som händer. Jag har i alla fall tagit kontakt med en gammal lagkompis för att höra om han är intresserad av jobbet.

Vem?

- Eftersom inget är klart med honom, så kan jag inte säga så mycket mer, svarar Magnus Arvedson.

- Att kontraktera en assisterande tränare är inte akut. Det är spelarvärvningarna som vi måste koncentrera oss på i nuläget.

Mer läsning

Annons