Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MIK tappar i publik

Annons

Drygt två miljoner besökare kan Elitserien räkna in efter 55 spelade omgångar. Det är en ökning med totalt tolv procent, meddelar Hockeyligan. Man skriver också att en jämförelse med förra säsongen visar på en ökning även efter 50 omgångar.

Åtta klubbar har en beläggningsprocent som är över snittet på 82,7, där HV71 står för den största beläggningen med ofattbara 99 procent tätt följt av Frölunda (95,2) och Färjestad (82,4).

För Moras del är det inte lika munter läsning. Publiksnittet jämfört med fjolåret visar en minskning med 175 åskådare per match.

- Jag har ingen koll på de här siffrorna, men har vi tappat 175 åskådare i snitt förtjänar vi inte mer publik än så. Det fanns vissa perioder under säsongen då vi inte spelade bra och då blir publiksiffran därefter, förklarar klubbdirektören Jan Simons tappet.

- Men så som spelet sett ut den senaste månaden har vi gjort oss förtjänat av en större publiktillströmning, tillägger Simons.

Räknar man även med debutsäsongen 2004/05 har publiksiffran i FM Mattsson Arena minskat med 563 åskådare/match. Fast det är kanske en lite orättvis siffra med tanke på alla stjärnor som gästspelade i elitserien under NHL-lockouten.

Mora har elitseriens sämsta publiksiffra på 3 743 åskådare/match den här säsongen. Näst sämsta noteringen har Malmö. Elitseriens jumbolag visar upp ett snitt på 3 795.

Elitserien totalt ökar alltså, men det är fler klubbar än Mora som tappar. Det är faktiskt bara tre klubbar som ökat sitt snitt. Timrå kan visa ett plus på ganska precis 100 åskådare.

Det finns två föreningar som ökat sitt snitt rejält och det är inte oväntat Modo och Brynäs. Båda lagen gick in i säsongen med nya arenor.

Största ökningen gjorde Harald Lückners Modo, som i nya Swedbank Arena har ett snitt på 6 715. En enorm skillnad jämfört med fjolårets 4 129 (+2 586). Det är en ökning med fantastiska 77 procent (närmare 80 000 personer).

Gävlelaget kan också visa en kraftig ökning tack vare Läkerol Arena. Från 4 791 till 6 793 (+2 002).

Det är bara att gratulera ovanstående föreningar som har en positiv trend. Man kan dock fastslå att merparten av elitklubbarna tappar publik. Mora har sällskap i minusligan av Djurgården (-369), Frölunda (-259), Färjestad (-131), HV 71 (-49), Linköping (-353), Linköping (-389).

Mer läsning

Annons