Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin Karlsson klar för Almtuna

/

Det blir ingen fortsättning i Borlänge Hockey för Martin Karlsson.
I onsdags gav allsvenska Almtuna den 20-årige forwarden ett erbjudande som han till sist inte kunde motstå.
– Det var magkänslan som avgjorde, säger Martin.

Annons

Så sent som i tisdags stod det klart att förre Leksandsspelaren Martin Karlssons kontrakt skulle tas över av Borlänge Hockey från årsskiftet.

Möjligheten att gå till en allsvensk klubb innan 31 januari fanns dock – något som nu skett, efter att Almtuna hört av sig.

– Det kom som en blixt från klar himmel, men efter att ha grubblat lite på det så bestämde jag mig för att ta chansen. Jag har en magkänsla som säger att det kan bli bra där, säger Martin.

Möjligheten att åter få spela på en högre nivå var förstås en viktig faktor för Martin, som dock menar att det inte var ett helt självklart val.

– Från början visste jag inte riktigt, men det växte fram mer och mer. Men Borlänge har varit hur bra som helst, och jag har trivts jättebra. Jag har fått tillbaka mycket av mitt självförtroende, som var dåligt när jag kom dit.

Efter att ha hamnat i frysboxen i Leksand är det förstås en revanschsugen Martin Karlsson som åter äntrar de allsvenska rinkarna.

– Det är klart att det är lite så, absolut. I och med att jag har varit i Leksand i nästan fem år kommer det säkert att bli speciellt att möta de gamla polarna. Men på plan är vi motståndare.

Extra skönt att sänka just Leksand kanske, med tanke på att du blev petad?

– Det skulle det säkert vara, om det nu skulle bli så, säger Martin med ett skratt.

För Borlänge Hockey kom beskedet som en överraskning.

– Vi var ju medvetna om att han hade den öppningen, men ändå trodde jag nog faktiskt att han skulle fortsätta att göra det bra här säsongen ut, säger BHF:s sportchef Mats "Horndal" Johansson och fortsätter:

– En besvikelse förstås, men samtidigt är jag glad att vi lyckats hjälpa en ganska stukad kille till att få tillbaka självförtroendet. Det ser jag som en fjäder i hatten och det är bara att önska honom lycka till och hoppas att han fortsätter att producera.

Kommer du plocka in någon ersättare?

– Det här kom ganska plötsligt, så vi får väl se efter helgerna.

Mer läsning

Annons