Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mardrömsstart för Lückner

/

Linköpings tränarbyte fick ingen snabb effekt.
153 mardrömssekunder med tre insläppta mål gav nye tränaren Harald Lückner en start som förlorare. AIK vann streckmötet i elitserieishockeyn och nollade Linköping, 3–0.

Annons

I måndags sparkades Hans Särkijärvi och 54-årige Harald Lückner, som förde Modo till SM-guld 2007, plockades in.

Klubbdirektören Mike Helber pratade om en nystart.

Men Lückners första match blev bara en fortsättning på Linköpings elände och säsongens 20:e förlust för ett lag som inför serien sågs som en av guldkandidaterna.

Linköping ligger kvar på kvalplats medan AIK, elitseriens formstarkaste de fem senaste omgångarna, klev upp på den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Stockholmslaget tog sin fjärde raka hemmaseger efter målexplosionen med tre mål på 2.33 i mitten av den andra perioden. Jonas Liwing, målkungen Richard Gynge och Daniel Bång – i numerärt överläge – överlistade i snabb följd Linköpingsmålvakten Fredrik Norrena. AIK dominerade stort och vann skotten i mittperioden med 16–4.

Lückners nya lag fick annars chansen till en bra start på matchen med två power play under de första åtta minuterna. Men spelet var nervöst och krampaktigt och oförmågan i anfallsspelet – Linköping har gjort klart minst mål i serien – blir Lückners främsta uppgift att lösa.

Mer läsning

Annons