Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckligt slut för Mora

/
  • Moraspelarna kramar om varandra efter Jens Jakobs 2–0-mål i slutet av den första perioden. Jakobs som var tillbaka i laget efter att ha missat matchen mot Västerås på grund av en ljumskskada.

I en svängig match kunde Mora besegra Malmö med 5–4 efter förlängning.
Men trots de två poängen är Mora kvar under play off-strecket.
– Vi visar på en ruggig lagmoral som kan vända den hä matchen, säger Moratränaren Lars Ivarsson.

Annons

Mora tog tag i spelet från start och skapade genom Kim Nabb, Dion Knelsen, Dan Iliakis och Alexander Hilmerson tre bra målchanser de fem första minuterna.

Malmö kom in i matchen mot slutet av perioden och Morten Green hade efter knappt 16 minuters spel ett jätteläge att ge Malmö ledningen, men missade.

I stället kunde Mora, sett till spelet i perioden rättvist, ta ledningen efter 16.25, när Henrik Eriksson styrde in Dan Iliakis.

Bara 31 sekunder senare kunde Jens Jakobs utöka hemmaledningen till 2–0.

Malmö fick ett snabbt reduceringsmål i den andra perioden, en period som gästerna kom att dominera inledningsvis.

Mora fick dock chansen att gå ifrån i målprotokollet när laget fick chansen att spela i numerärt överläge i sex minuter i slutet av perioden.

Av dessa sex minuter var två minuter i spel fem mot tre, men Moras powerplay-spel var på tok för omständligt och uddlöst.

– Tyvärr drar vi ner på tempot, mot Malmös stabbiga backar ska vi i stället skruva upp tempot.

Bästa chansen för Mora i den andra perioden hade Kim Nabb efter 11.35, när han snappade upp en retur och sköt i stolpen.

Noterbart i övrigt från mellanperioden var att Malmös Robert Carlsson ådrog sig ett matchstraff efter en ful slashing på Jens Jakobs.

I den tredje perioden chocköppnade Malmö med två mål på 21 sekunder och när Pathrik Vesterholm gjorde 4–2 för gästerna efter 7.32 var Mora i rejäl brygga.

Hemmalaget reste sig dock och via mål av Niklas Fogström och Dan Iliakis fixade Mora fram en förlängning.

Stor matchvinnare i förlängningen blev Tobias Ericsson som hittade luckan bakom Hannu Toivonen i Malmökassen och såg till att Mora knep bonuspoängen.

Mer läsning

Annons