Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvika bäst i derbydrama

/
  • Derbyt mellan Ludvika och Smedjebacken bjöd på många dråpliga dueller. Här duellerar Ludvikas Jacob Larsson (liggande) och Mattias Brusell, Smedjebacken.
  • Hockey: Ludvika-Smedjebacken. Smedjebackenjubel efter 0-2-målet.

Årets tredje derby mellan Ludvika och Smedjebacken bjöd på stor dramatik.
Ludvika drog längsta strået, efter att laget först kvitterat till 4–4 med fyra sekunder kvar och därefter ordnat bonuspoängen med ett segermål, 5–4, i förlängningen.

Annons

Storpubliken, drygt 500 personer, fick garanterat valuta för entrépengen då matchen svängde fram och tillbaka.

Smedjebacken hade en tvåmålsledning två gånger, men Ludvika reste sig berömvärt ur underlägena.

– Det här var riktigt starkt jobbat av grabbarna, berömde Ludvikas tränare, Peter Strand, och fortsatte:

– I första perioden stod vi på hälarna och då var det inget snack om att Smedjebacken var bäst. Men efter en utskällning i pausvilan trampade grabbarna i gång skridskoåkningen och därefter blev det bättre.

Inför sista perioden var ställningen 2–2. Ludvika började bäst men Smedjebacken var effektivast och ryckte fram till ledning, 4–2 efter 15.00 av perioden.

Ett straffmål i slutminuterna tog Ludvika in i matchen igen. Och i spel sex mot fyra i slutsekunderna lyckades hemmalaget att även nå en kvittering.

– Vi gör en ganska bra match överlag. Och det kändes bra vid 4–2. Men så fick Ludvika en mycket tveksam straff, sa Smedjebackens tränare, Stefan Gustafsson, och fortsatte:

– I slutsekunderna var det sedan stolpe ut för oss, då de kvitterade på tennis. I förlängningen spelade vi dåligt och Ludvika utnyttjade läget, summerade Gustafsson.

Ludvika svarade för en stark laginsats, där topparna fanns i backen Jonathan Sjöqvist och anfallarna Jacob Larsson och Tim Tysell.

Smedjebackens bästa spelare var målvakten Christoffer Johansson och forwarden Martin Boström.

Mer läsning

Annons