Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksandsspelare stängs av tre matcher

/

Efter en incident i matchen mellan Almtuna och Leksand i fredags stängs nu LIF-spelaren Patrik Hersley av i tre matcher, han ska också betala 3 500 kronor i böter.

Annons

Det var i slutsekunderna av första perioden i matchen i lördags mellan Almtuna och Leksand som Patrik Hersley tacklade Almtunaspelaren Fredrik Vestberg så kraftfullt att motspelaren faller till marken och blir liggande.

Disciplinnämnden har nu tagit del av domarens anmälan och ett yttrande från Patrik Hersley samt granskat filmsekvenser från händelsen.

Disciplinnämnden anser att det av filmsekvenserna framgår att Patrik Hersley utdelar en tackling som träffar en motspelares nacke/huvud och att han hoppar i tacklingsögonblicket. Tacklingen sker mot sargen. Tacklingar av denna typ är generellt farliga och medför stor risk för allvarliga skador.

Patrik Hersley döms därför till ett straff motsvarande totalt fyra matchers avstängning, varav en match omvandlas till böter.

Matcherna Hersley missar på grund av avstängningen är hemmamatcherna mot Bofors och Troja/Ljungby samt mötet på bortaplan mot Rögle 16 januari.

Mer läsning

Annons