Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre Leksandsstjärnan ställs mot sin ryske skandalcoach: "Han är stenhård"

När Tre Kronor möter Ryssland i kväll ställs förre Leksandsstjärnan Patrik Hersley mot sin omsusade tränare i SKA St Petersburg, Oleg Znarok.
Den ryske förbundskaptenen som är mest känd i Sverige för att han hotade med att skära halsen av Rikard Grönborg under VM-semifinalen 2014.
– Han är stenhård men ändå respektfull, säger Hersley till hockeynews.se.

Annons
Patrik Hersley i Leksandströjan till vänster och Rysslands förbundskapten Oleg Znarok till höger. Bilder: Bildbyrån.

Ja, ni minns säkert VM-semifinalen i Minsk för tre år sedan när de båda förbundskaptenerna hotade varandra till livet.

Znarok visade då tecknet att han skulle skära halsen av Grönborg, som i sin tur svarade med att skrika "I'll fucking kill you". Som straff blev båda avstängda en match och fick inte ha något att göra med lagen under de efterföljande medaljmatcherna en dag senare.

Demoncoachen Oleg Znarok har ett rykte om sig att vara tuff, men är också en av anledningarna till varför SKA St Petersburg toppar KHL överlägset och precis kryddade laget med stjärnorna Vadim Sjipatjov och Patrick Thoresen.

– Det är dit spelare vill komma. Det är bästa stället i ligan att spela på. Vi har en respekterad tränare som inte kommer innanför skallen på folk. Han är stenhård men ändå respektfull. Han ger ledigt när det behövs. Det är bra stämning, och det är klart, efter så många vinster blir det så, säger backen Patrik Hersley till hockeynews.se.

Den reslige försvararen var ett fruktat anfallsvapen i Leksand mellan 2012 och 2014, men spelar sedan förra året i SKA St Petersburg under just Znarok.

I kväll ställs de mot varandra när Tre Kronor möter Ryssland i Channel One Cup.

– Han förväntar sig att man kör hela tiden. Det är ingenting han behöver säga, eller ingenting han behöver hota med. Alla vet vad de behöver göra. Det är inget daltande, men det är heller ingen hjärntvätt. Jag har stor respekt för honom och hur han sköter sitt, säger Hersley till hockeynews.se.

Patrik Hersley har noterats för 28 poäng (11+17) på 35 matcher i KHL den här säsongen. SKA St Petersburg toppar serien med den fantastiska målskillnaden 172–68.

MER OM LEKSANDS IF

► (+) Borlängemålvakt tränar med Leksand – kan lånas in mot Södertälje

Se Filip Forsbergs hyllade delikatess i Nashvilles kross i natt: "En otrolig prestation"

► (+) Ollas målskytt igen – efter skadan och 'andra försäsong': "Har kört mer eller mindre brutalt"

► (+) Matchvinnare Karlsson om Ritolas framspelning: "Tror han siktade på krysset"

Leksand besegrade Västervik – se höjdpunkterna från matchen här

Mer läsning

Annons