Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ivarsson tar över

/
  • Lars Ivarsson har över huvudansvaret efter sparkade Harald Lückner. Redan på fredag kväll får han bekänna färg då topplaget Bofors kommer på besök.

I mötet mot Almtuna hade Lars Ivarsson som vanligt rollen som assisterande.
Knappt ett dygn senare ledde han sitt första ispass som huvudansvarig.
– Jag funderade ett tag innan jag tackade ja, berättar Ivarsson.

Annons

Torsdag morgon fick Ivarsson förfrågan om han med omedelbar verkan kunde tänka sig ta över efter Harald Lückner. Efter en stunds betänketid kom hans svar.

– Klart jag blev överraskad och visst är det tråkigt att det blev så här. Men jag fick en förfrågan, jag tackade ja och det ska bli spännande att försöka få laget på fötter igen.

Och hur ska du få det?

– Vi får se vad vi ska hitta på. Först och främst vill jag få fram det jag vet att laget kan och det är att få fart på benen.

Men det är ju knappast att bara trycka på en knapp för att få det?

– Nej, det är ju inte det. Först och främst måste vi jobba med att få bort den ängsla och oro som finns hos killarna. Det här är ju inte en förändring som syns i morgon eller i övermorgon, det är en process som tar tid.

Fredag kväll möter ni topplaget Bofors och ni har fyra raka förluster bakom er. Det är kanske bra att möta ett lag där inte så många förväntar sig att ni ska vinna?

– Det där är både på gott och ont. Vi har ju som du säger flera raka förluster, men Bofors går bra. Det blir en utmaning som ska bli riktigt spännande.

– För oss blir det till att försöka jobba upp prestationen. Lyckas vi med det kommer även resultaten, det är jag övertygad om, säger den nye huvudtränaren.

Har du och Harald pratat med varandra efter att ni fått era besked?

– Ja, det har vi. Självklart var han besviken och jag har ju själv varit i samma sits.

Efter din galloperation för snart ett år sedan har du varit in och gjort flera ingrepp, som en följd av den första operationen som inte blev så lyckad. Ska du in och göra fler ingrepp framöver?

– Nej, det är inte nåt mer ingrepp planerat. Jag var iväg i måndags och läkarna sa då att det såg bättre ut och att de tror sig ha hittat en lösning på problemet.

Vid sin sida får Lars Ivarsson Göran Tärnlund som assisterande. Det valet har Ivarsson själv gjort, enligt klubbdirektör Peter Hermodsson.

Vad händer då med J20, vem tar över tränaransvaret där?

– Det här är ju så färskt och vi jobbar med det, sa Hermodsson torsdag eftermiddag.

Mer läsning

Annons