Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyettans miljonkrav – och känga: ”Blandar ihop fakta”

Bråket om den ekonomiska fördelningen fortsätter inom svensk hockey.
Nu skriver Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing till Hockeyallsvenskan om ett miljonkrav - och skickar en känga till VD:n Stephan Guiance.

”Vi upplever att han blandar ihop fakta” skriver Hockeyettan.

Annons
Foto: Jesper Zerman (Bildbyrån)

Det råder olika meningar om hur den ekonomiska fördelningen ska se ut mellan SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan.

Hockeyallsvenskan och Stephan Guiance gick tidigare ut i somras och beskrev sitt missnöje över SHL och dess avtal som säger att SHL-klubbar kan värva spelare från serien fram till 19 juli. Ett avtal som gör att många klubbar kan förlora sina nyckelspelare tätt inpå säsongen.

Nu har även Hockeyettan gett sig in diskussionen.

I ett pressmeddelande, med rubriken "Hockeyettan har miljonkrav på Hockeyallsvenskan, beskriver ordförande Ronnie Glysing om ligans situation och om att Hockeyallsvenskan tar spelare från ettan utan rimlig övergångsersättning:

Mot bakgrund av att den första överenskommelsen mellan SHL och hockeyallsvenskan träffades redan 2015 kan vi konstatera att inte en enda krona tillfallit hockeyettans föreningar. En grundförutsättning för överenskommelsen var, att hockeyallsvenskan kom överens med hockeyettan, vilket ännu ej skett. Enligt samtal med spelarorganisationen Sico bekräftar de att det var en grundförutsättning att hockeyallsvenskan skulle komma överens med hockeyettan gällande transfer- och övergångsersättningar och passar på att skicka en känga till hockeyallsvenskans Stephan Guiance:

Efter hockeyallsvenskans vd Stephan Guiances uttalanden där vi upplever att han blandar ihop fakta, känner hockeyettan ett behov av att förtydliga att utbildningsersättning och transer- och övergångsersättningar är två helt skilda ersättningar”.

Hockeyettan hoppas nu att Hockeyallsvenskan kan se sina egna misstag:

Rimligen borde hockeyettans föreningar därför ha en mångmiljonfordran på hockeyallsvenskan för flera års övergångar. Då hockeyallsvenskan har krävt av SHL att de ska få betalt för spelar- övergångar oavsett om spelaren har ett kontrakt eller ej, borde de kanske se sig i spegeln samtidigt som de tittar på hockeyettan. Detsamma bör även gälla mellan hockeyallsvenskan och hockeyettan. Det är ett renlighetskrav.

Mer läsning

Annons