Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter: Morafostrade Västervikskaptenen klar för Södertälje SK

Under lördagen kom uppgifter om att ytterligare en spelare är klar för Södertälje SK till kommande säsong. Denna gång handlar det om Västerviks lagkapten Dan Pettersson, fostrad i Mora IK, som enligt Expressen ska vara muntligt överens med SSK inför nästa säsong.

Annons
Dan Pettersson ryktas till SSK. Bild: Daniel Eriksson/Bildbyrån

På söndagen har Södertälje SK chansen att bli klara för play off och därmed ett steg närmare en plats i ett direktkval till SHL.

På andra änden av linan finns Västervik, som slåss om att få spela i hockeyallsvenskan nästa säsong med start på torsdag.

Förutom det nervkittlande kval som väntar för Västervik, ser de också ut att kunna bli av med sin lagkapten inför kommande säsong.

Enligt Expressen ska nu Dan Pettersson vara på väg till just SSK.

Expressen skriver att spelaren är muntligt överens om spel i Södertälje nästa säsong.

Pettersson har spelat med Västervik de senaste fyra säsongerna och var med när laget gick upp till allsvenskan. Säsongen som gått har han producerat 30 poäng, 12 mål och 18 assist, och med det har 25-åringen varit näst bäst poängmässigt i laget.

Pettersson är fostrad i Mora IK, som han också gjorde sex a-lagsmatcher för i allsvenskan som 19-åring. Samma säsong, 2011-12, var han även utlånad till både IFK Ore och Borlänge i division ett.

2012 lämnade han Mora för Olofström, där han gjorde två säsonger innan han flyttade vidare till Västervik, där han har varit lagkapten de två senaste åren.

Mer läsning

Annons