Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots stort SHL-intresse – kvalhjälten stannar i Mora

Han stod för succé i kvalet, och var en ledande figur i det Mora som slog ut Leksand.
Nu står det klart att Matt Bailey stannar i Mora, och följer med laget på SHL-äventyret. Det skriver klubben i ett pressmeddelande.

Annons

Se Matt Bailey berätta för Hockeypuls om sin önskan att stanna i Mora efter avancemanget till SHL i spelaren nedan.

Efter fem mål på sex matcher i SHL-kvalet mot Leksand berättade Matt Bailey tidigt för Hockeypuls om sin önskan att stanna kvar i Mora och följa med upp till SHL.

LÄS MER: Morahjältens besked: "Jag vill stanna"

Nu har han fått sin önskan uppfylld.

I ett pressmeddelande bekräftat klubben att man förlängt kontraktet med kanadensaren, som i grundserien stod för sex poäng (3+3) på sju matcher. Totalt i kvalspelet gjorde han nio poäng, varav sju mål, på nio matcher.

– Jag kommer tillbaka och känner mig exalterad över det. Det fanns inget jag önskade mig mer än att hjälpa det här laget upp och komma tillbaka nästa säsong för spel i SHL, säger Bailey i pressmeddelandet.

För Plus-kunder: Paret Colliton om känslorna att lämna Mora: "Det blir tufft att berätta för barnen"

Tidigare har det funnits uppgifter om att flera SHL-klubbar varit intresserade av 26-åringen, men nu har han alltså valt att stanna i Mora.

– Vi är oerhört glada att kunna presentera att en av slutspelets giganter även nästa år kommer att dra på sig våran fina tröja. Matt kom in sent i laget men det kändes direkt som han gjort flera år i klubben och att han kände det som en ära att få tillhöra laget, säger sportansvarige Anders Sundby i pressmeddelandet.

För Plus-kunder: Allt om Moras lagbygge inför återkomsten i SHL

För Plus-kunder: Avslöjar: Mora satsar på tre målvakter – jagar stjärnan: "Vi tittar på en lösning"

Mer läsning