Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränareffekten håller i sig – Leksand storsegrade i Västervik

Leif Carlsson-effekten håller i sig för Leksand som tog sin fjärde raka, och tredje med den nye huvudtränaren, när man utklassade Västervik på bortais med 6–1.
– Vi spelar med självförtroende, säger Leksands lagkapten Jesper Ollas till C More.

Annons

Leksands David Åslin.

Leksand inledde piggast i utklassningsmatchen mot Västervik och William Wickman hade ett snabbt, hårt och rappt handledsskot från högra tekningscirkeln som gick högt i förre leksingen Jonas Franssons vänstra stolpe.

Västerviks puckförare var hårt pressade av Leksandsspelare som körde med hög forechecking, men när laget anföll var man inte alls ofarligt. Vid ett anfall hade man till exempel fyra skott – men samtliga gick utanför. Sedan fick hemmalaget en gratischans att spela fem mot fyra sedan Daniel Bertov blivit utvisad efter sex minuters spel. Detta efter något som såg ut som en regelrätt tackling och som fick C Mores expert Arto Blomsten att rasa.

– Hur i hela friden kan man få det där till en interference? Inget ont om Västervik men jag hoppas att det inte det blir mål när det blir ett sådant här domslut, sa Arto Blomsten i sändningen.

Leksand klarade boxplay-spelet galant och istället var det gästerna som tog ledningen efter en styrning av Tobias Forsberg på Patrik Noréns skott. Backen la pucken mot mål med en klassisk handledare och powerforwarden satte 1–0. Ett mål som enkelt kan förklaras:

– Ett backskott och sedan en styrning, det är klassiskt, sa målskytten till C More.

I början av andra perioden utökade Leksand ledningen när Jon Knuts gjorde sitt första mål för säsongen. Jonas Fransson stoppade en puck med klubban bakom mål men lyckades inte hålla den. Martin Karlsson fångade upp pucken och spelade Knuts som satte kvitteringen mellan benen på målvakten.

Västervik var inte långt ifrån en reducering och det var inte helt orättvist att Jacob Tenemyr satte 1–2 fyra minuter senare. Han satte ner bladet framför mål efter en vacker inspelning av Pierre Gustavsson. Men sedan hade Dalalaget ett par lyckominuter. På en minut och 15 sekunder gick laget upp till en 4–1-ledning, och det under periodens slutminuter. Först satte Alex Friesen sitt tredje mål för säsongen. Det kom via en spelvändning där kanadensaren tog hand om pucken i egen zon och kroppsfintade bort en spelare vid mittzon innan han avancerade ytterligare och sköt i skäret. Pucken gick mellan benen på Jonas Fransson. Som nog skulle tagit den, kanske.

Sedan var det dags för unge Emil Bemström (18 år gammal) att göra mål igen, liksom förra matchen. Junioren fick ett friläge och avslutade med ett skott som Fransson klarade, men på returen slog han in pucken på egen hand.

Den tredje perioden bjöd på ett öppet spel och Leksand radade upp chanser där bland annat Emil Bemström och Martin Grönberg hade frilägen. Istället kom femman i tom bur genom Oliver Larsen som gjorde sitt första seniormål. Junioren slog in en puck i tom bur, från bakom förlängda mållinje.

6–1 kom i slutminuten genom ett närskott av Martin Grönberg.

Leif Carlsson har tre matcher i Leksands bås och han har vunnit samtliga med en målskillnad på 13–2.

– Vi spelar med självförtroende och gör allt med mer instinkt nu och vågar mycket. Vi har blivit lite noggrannare i vissa moment i spelet. Det är en väl genomförd match på bortaplan, säger Leksands lagkapten Jesper Ollas till C More.

Västerviks trend på två raka segrar är därmed bruten.

MATCHFAKTA

Västervik–Leksand 1–6 (0–1, 1–3, 0–2)

Första perioden: 0–1 (09.49) Tobias Forsberg (Patrik Norén).

Andra perioden: 0–2 (24.37) Jon Knuts (Martin Karlsson, Tobias Forsberg), 1–2 (28.16) Jacob Tenemyr (Pierre Gustavsson, Emil Wahlberg), 1–3 (37.19) Alex Friesen (Martin Karlsson), 1–4 (38.35) Emil Bemström (David Åslin, Johannes Johannesson).

Tredje perioden: 1–5 (57.01) Oliver Larsen (Jonas Arntzen), mål i tom bur, 1–6 (59.33) Martin Grönberg (Fredrik Forsberg, Johan Porsberger).

Skott: 17–31 (6–8, 8–11, 3–12)

Utvisningar: VIK: 3x2min. LIF: 2x2 min.

Domare: Pierre Schilken.

Publiksiffra: 2 112.

Mer läsning

Annons