Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SSK-forwarden Jonas Westerling om känslorna efter återkomsten: "Det gick rakt in i hjärtat"

Jonas Westerling har åtta säsonger med Mora IK i bagaget. Nu kom han tillbaka med sitt Södertälje SK – och lämnade som en förlorare efter 3–1 i Smidjegrav Arena. "De vinner rättvist", säger Westerling.

Annons

Matchens huvudstory var förstås Jonas Westerlings återkomst i Mora – en ort där hans namn berör väldigt många människor.

Före nedsläpp hyllades han under en liten ceremoni, efter sina åtta säsonger i Mora IK.

– Det var ruggigt rörande. Det är svårt att ta in. Det var jäkligt stort. Det gick rakt in i hjärtat, säger Jonas Westerling.

Det var en känslosam match för SSK-forwarden Jonas Westerling.

Han var på isen när SSK kvitterade till 1–1 – och jublade inte alls.

– Jag har haft väldigt många fina år här. Det var jäkligt rörande det publiken gjorde. Det fanns inte på kartan att jag skulle jubla. Jag har väldigt stor respekt och kärlek till den här platsen, säger Westerling.

Han fick ändå lämna som en förlorare – och var märkbart besviken.

– Vi skapar inte så mycket chanser i spel fem mot fem. Det är egentligen mest bara vårt powerplay som fungerar bra. Det blir svårt att vinna om vi bara gör mål i power play, säger Jonas Westerling.

Ni började säsongen väldigt bra men har nu hamnat i en svacka och ligger på tolfte plats, ovanför kvalstrecket. Vad säger du om trenden?

– Jag tycker ändå att vi har kommit upp lite bättre i de två senaste matcherna. Det känns som att vi är lite på rätt väg. Och vi får inte glömma att vi är nykomlingar och inte få panik. Vi måste lära oss av varje match. Vi måste tro på det vi gör, säger Jonas Westerling.

LÄS MER:

Här hyllas klubbikonen i Mora inför Södertäljematchen

Mer läsning

Annons