Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skedung hjälte för Karlskoga då utvisningarna fällde Leksand

På söndagskvällen besegrade Karlskoga rivalen Leksand på hemmaplan. För Värmlandsgänget som slåss för sin allsvenska överlevnad var detta en blytung seger. Slutresultatet skrevs till 2-1.

Annons
Rodrigo Abols firar sitt 1–0-mål.

Den tredje periodens inledning var oerhört frenetiskt och man lämnade inget åt BIK. Leksand hade redan efter fem minuters spel 6-0 i skott under periodstarten. Ett Leksandsmål tycktes hänga i luften men matchen tog en sur vändning där för dalalaget.

Tysken Marcel Müller ådrog sig en utvisning för charging med 47:38 på klockan. I det efterföljande powerplayet brunkade Karlskoga framför mål, puck hamnade hos Isac Skedung som frälste Karlskoga och satte segermålet mot sitt gamla lag.

Leksand lade i en växel till för att få till en kvittering och det fanns anbud på mål. Porsberger var vass framför mål med valde ellt för många gånger att passa pucken istället för att avsluta.

Dalalaget plockade ut målvakt Williamsson med dryga minuten kvar. Däremot lyckades Müller återigen dra på sig en utvisning som satte stopp för Leksands kvitteringschanser. Tre blytunga poäng till Värmland som i och med segern gick om Troja/Ljungby i tabellen och lämnade jumboplatsen.

Leksand kom till Karlskoga med tre viktiga kuggar borta. Anton Öhman, Calle Själin och Jon Knuts saknades alla tre. Detta var den näst sista grundseriematchen för de båda lagen innan vårens kvalhockey börjar.

Förutsättningarna för de båda lagen var olika inför söndagens match. Leksand var redan klara tvåor i tabellen bakom suveränerna Timrå, medans Karlskoga hade chans att avancera vid en seger.

Det började också bra för hemmalaget som efter en fin inledning också kunde ta ledningen efter dryga fem minuters spel. Letten Rodrigo Abols sprätte med ett handledsskott in 1-0 bakom Tex Williamsson i Leksands mål. Williamsson som åter vaktade buren efter ett antal matchers frånvaro.

Med i Karlskoga fanns också spelare som Isac Skedung och Fredrik Forsberg som nu mötte sitt gamla lag. Den sistnämnde var också het i den första perioden och hade några bra avslut på mål.

Leksand visade prov på skicklighet då man drygt tre minuter efter hemmalagets ledningsmål petade in kvitteringen. Tyskarna Marcel Müller och Daniel Pietta hittar varandra i sömnen. Med få tillslag på pucken serverade Müller Mattias Ritola som enkelt kunde peta in sitt sextonde mål för säsongen bakom en chanslös Emil Jidskog, vilket betydde 1-1.

Det fanns chanser till mål även i den andra perioden men det var en på det stora hela en händelsefattig akt. Leksands fjärdecenter Martin Grönberg från Mockfjärd imponerade däremot. Med fina handleder tog ha sig om Karlskogas backar ett antal gånger, ett annat anfall hade han ett skott i stolpen. Mikael Eriksson, kapten i Karlskoga, hade också ett fint läge men lade skottet tätt över Leksands mål.

Matchfakta

BIK Karlskoga-Leksands IF 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (5:32) Rodrigo Abols (David Suvanto, Fredrik Forsberg). 1-1 (8:34) Mattias Ritola (Marcel Muller, Daniel Pietta). Andra perioden: –Tredje perioden:  2-1 (48:07) Isac Skedung (Axel Lindström, Rodrigo Abols), spel 5 mot 4.Skott: 27-24(13–6, 8-7, 6–11)Utvisningar: BIK 2x2. LIF 4x2.Domare: Christoffer HolmPublik: 2 709

Oskar Danielsson–Frost

Mer läsning

Annons