Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista perioden avgörande för Mora i Södertälje – vann igen

Mora studsade tillbaka i vinnarspåret i senaste matchen. Under onsdagskvällen stod tabelljumbon Södertälje för motståndet. Hemmalaget SSK störde Mora i 40 minuter, men i den sista perioden gjorde Mora processen kort och vann matchen ganska komfortabelt med 4–1.

Annons

Raggarhockey. Fram och tillbaka. Upp och ner. Hit och dit. Så kan man väl i korta drag beskriva den inledande perioden mellan Södertälje SK och Mora IK i Scaniarinken.

Tonen för perioden sattes redan efter dryga två minuter när Anton Holm smet in 1–0 i powerplay, till den relativt välfyllda arenans stora förtjusning. De för kvällen vitklädda Mora fick omgående börja jaga och det var uppenbar slagsida för det Mora-skepp som försökte hitta vägar in i matchen.

Bra fart, någon tackling här, någon målchans där. Mycket mer än så fanns det inte att glädjas åt efter de första 20 minutrarna om man satt på sig sin allra rödaste Mora-tröja. 1–0 till jumbon var ett klart rättvist resultat.

I matchens mellanakt följde tillställningen på isen den klassiskt dramaturgiska kurvan, där den upptrappas i mitten. Ska man vara petig borde Jacob Nilsson missade straffslag kommit en aning senare, men de numerära överlägena som följde var mitt i prick. I ett 5 mot 3-läge var dalalaget kliniska och Erik Flood bombade in en stänkare på Alexander Sahlins vänstra sida.

Mora hade tagit sin fribiljett in till matchen och gjort det mesta av den, därifrån och in till periodvila var dalmasarna det bättre laget, även om restprodukter från den första periodens slarviga försvarsspel spillde över i den andra. 1–1 efter 40 minuter, ett resultat som summerade handlingarna rätt så väl.

I den tredje och avslutande perioden tog bortalaget omgående tag i den berömda taktpinnen. Ludvig Elvenes gjorde likaläges-processen kort när han petade in 1–2 efter tre minuter och lagkamraten Alexander Hilmerson gjorde inte tillställningen mer spännande när han sköt in 1–3 knappt fem minuter senare.

Två minuter efter Moras 1–3-mål hamnade Södertäljes Victor Andersson och Moras Leksandslån Matias Lassen i bråk. Och de båda fick kyla ned sig i utvisningsbåset.

Lassen skulle dock inte behöva huttra ensam i utvisningsbåset när Kevin Goumas bestämde sig för att matchen ändå kunde behöva lite spänning. Först slashade han en motspelare för att sedan toppa det med att säga några okvädesord till de svartvitrandiga domarna.

Hemmalaget tog dock inte vara på det läge som Goumas serverat dem, istället tappade Sahlin in en fösare från Jacob Nilssons klubba som innebar ridå och tack för kaffet.

Mora vann denna novemberfight ganska övertygande till slut, kanske mest på grund av motståndarnas svagheter. 1–4 och tre nya poäng att lägga i sparbössan i Smidjegrav.

Matchfakta

Södertälje SK–Mora IK

1–4 (1–0, 0–1, 0–3)

Första perioden: 1–0 (2.14) Anton Holm(Lucas Carlsson, Olov Lundqvist) i numerärt överläge.

Andra perioden: 1–1 (24.19) Erik Flood(Alexander Hilmerson) i numerärt överläge.

Tredje perioden: 1–2 (43.09) Ludvig Elvenes(Emil Bejmo, Emil Aronsson), 1–3 (47.34) Alexander Hilmerson(Alex Aleardi, Kevin Gagné), 1–4 (54.28) Jacob Nilsson(Ludvig Elvenes)

Skott: 18–22 (6–9, 5–7, 7–6)

Utvisningar: SSK: 8 x 2, MIK: 11 x 2

Domare: Patric Bjälkander

Mer läsning

Annons