Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Mora behålla superformen – kallade till lagmöte innan sjätte segern: "Får inte glömma vad som krävs"

Fem raka segrar i ryggen.
Då förberedde Jeremy Colliton sitt manskap genom att kalla till lagmöte för att påminna om varför Mora IK är så bra just nu.
Och segerraden förlängdes ytterligare.
– Vi ska vara stolta, vi spelar bra och vi vinner matcher, men man får inte glömma vad som krävs, säger Colliton till Sporten.

Annons

Efter fredagens seger mot Oskarshamn berättade MIK-tränaren, Jeremy Colliton, om nycklarna som lett till den succésvit som i skrivande stund är sex raka segermatcher.

Om steg ett var att hitta dit man nu befinner sig, så måste nu nästa steg vara att lyckas stanna kvar där.

– Det handlar om arbetsmoral. De måste fortsätta att arbeta, säger Colliton när Sporten ber honom förklara hur man ska konservera den nuvarande formen.

Vad säger du till dem i omklädningsrummet?

– "Glöm inte bort varför ni är bra".

Jeremy Colliton.

Inför fredagens match mot Oskarshamn kallade Colliton till ett lagmöte, just för att påminna gruppen om vad som är viktigt.

– Det är lätt att förälska sig i sig själv. Vi ska vara stolta, vi spelar bra och vi vinner matcher, men man får inte glömma vad som krävs, konstaterar Colliton och fortsätter:

– Vi pratade här innan, klockan fem, och visade killarna en del klipp. Klipp som visade just anledningen till att de är bra. Som när de vänder från offensiv till defensiv och den arbetsmoral som de visar för att vinna tillbaka pucken. Forwards som kommer hem och backar som står kvar, håller försvarslinjen uppe och spelar fysiskt. Desperationen för att få tag i förlupna puckar och för att vinna strider. Det är vad som krävs.

Var du orolig över att det skulle kunna bli ett bakslag?

– Säsongen består av toppar och dalar och när det går bra så vill man rida på den vågen. Och när det går sämre så vill man vända på det så fort som möjligt. Det är det som bra lag gör. De behåller momentumet, har goda vanor och gör de rätta sakerna. Sedan kan det hända att man tar ett steg tillbaka, men då måste man tillbaka till att göra rätt saker igen.

Har din känsla varit bättre någon gång sedan du kom hit?

– (skratt) Den kommer jag inte att ge dig. För vi är inte klara. Vi måste visa att vi kan spela riktigt bra under lång tid. Då kommer jag att vara nöjd.

Hur fint är det att vara head coach för Mora IK just nu?

– (skratt) Det är kul att stå bakom dem. De gör ett bra jobb, och verkar förstå vad som krävs för att vinna. Det är steg ett.

Nu väntar fyra spellediga dagar för Mora IK innan man ställs mot Tingsryd på bortais på onsdag.

– Imorgon (läs: lördag) är de lediga. Sedan hinner vi med lite träningstid innan vi reser på tisdag. Det blir tufft. De är ett bra lag och vi har stor respekt för att åka ned dit. Och vi har några punkter att jobba på, vilket är bra. Det här var ingen perfekt match.

LÄS ÄVEN:

Mora fortsätter sitt segertåg

TV: Moras stjärncenter om straffen som lurade kompisen: "Tror han var säker på att jag skulle dribbla"

Colliton efter sjätte raka: "Vi har höjt lägstanivån"

Bågefeldt: "Krävs väldigt mycket för att stoppa Mora IK nu"

Mer läsning

Annons