Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Porsberger om framtiden: "Bevisat att jag kan spela på den här nivån"

Han var med om att mirakulöst föra upp Leksand till SHL förra säsongen. När klubben istället åkte ur högsta serien i lördags tvingades Johan Porsberger ligga hemma. För NSD berättar 23-åringen nu om mardrömskvällen och tankarna om framtiden.
– Jag tycker väl att jag nånstans har bevisat att jag kan spela på den här nivån, säger Porsberger.

Annons

Johan Porsberger, Leksands IF

I lördags skickade dalakonkurrenten Mora ner Leksand till Allsvenskan igen. Johan Porsberger, som inte kunde spela under de sista kvalmatcherna på grund av en hjärnskakning, fick följa rysaren hemifrån.

– Det var panikångest hela dagen nästan. Det är en annan sak att vara ute på isen mot för att vara bredvid och inte kunna påverka någonting. Man är nervös inför matcherna när man ska lira, men då släpper det när de börjar. Men när man är utanför och inte ens vet vad fan som händer, om vi vinner eller förlorar... Det är bland det värsta jag har varit med om, säger Porsberger till NSD.

Men även om laget inte har levererat har 23-åringen själv haft en bra säsong. Med sina 20 poäng (13+7) blev han tvåa i den interna poängligan.

– Personligen har det känts bra nästan hela året. Men det är så svårt att vara glad över det också, det känns som skitsamma. Men får man lite distans från det här kan jag nog känna att jag rent personligt är nöjd med min säsong, säger Porsberger.

Frågan nu är var Porsberger spelar nästa säsong. Han har kontrakt med Leksand ett år till men på NSD:s fråga om framtiden svarar han så här:

NSD: Kan du tänka dig att stanna i Leksand och följa med ner i allsvenskan?

– Jag vill höra vad Leksand har att säga och hur deras målsättning ser ut. Man känner ju skuld i det här, men samtidigt vill man spela på så hög nivå som möjligt. Och jag tycker väl att jag nånstans har bevisat att jag kan spela på den här nivån. Så vi får se.

Mer läsning

Annons