Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter Hermodsson kommenterar kontroversiella lånet: "Det bästa alternativet för oss"

Att gå från Leksand till rivalen Mora är inte helt okontroversiellt. Matias Lassen har gjort den övergången, om än för bara en månad. Nu kommenterar klubbdirektören, Peter Hermodsson, övergången.

– Vi väljer spelare efter behov och tillgänglighet och jag tänker bara på Moras bästa, säger Hermodsson.

Annons

Lånet av Matias Lassen, från Leksand till största lokalrivalen Mora, har blivit uppmärksammat. Peter Hermodsson, klubbdirektör i Mora IK, förstår att lånet kan sticka i ögonen på vissa fans.

– Jag kan förstå de supportrar som känner så, men vi måste tänka på att vi har ett gigantiskt behov på backplatserna just nu.

Varför just Lassen?

– Han var det bästa alternativet för oss. Han har inte fått spela i inledningen av SHL-säsongen och vi har ett jättebehov av backar, så det passar oss bra.

Leksand är er största rival, hur känns det att låna därifrån?

– Vi tänker inte så. Vi kan låna från vilken klubb som helst om vi har ett behov. Just nu spelar vi inte i samma liga, så då är det bra om vi kan få hjälp av Leksand.

Lånet på Lassen är över en månad, kan ni tänka er att förlänga ett sådant kontrakt?

– Vi har inte diskuterat det så mycket, just nu passade det här oss väldigt bra. Vi har som sagt inte pratat om det.

Kan ni tänka er att göra något liknande, om behov finns, senare under säsongen?

– Vi väljer spelare efter behov och tillgänglighet och jag tänker bara på Moras bästa. Och i det här fallet var det att ta in Lassen som är en duktig back. Om det blir fler gånger kan jag inte svara på eftersom jag inte vet.

Mer läsning

Annons