Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson om nya detaljerna kring svåra skadan, tacksamheten mot VIK - och sitt extrema intresse för träning

Annons

Markus Persson gjorde snabbt succé i VIK Hockey – men säsongen hann knappt börja innan den var över. Nu talar den sympatiske masen ut om bakgrunden till sin svåra fotskada, det stora stödet från klubben – och sitt extrema träningsintresse.

- Folk brukar säga att jag är en träningsnarkoman. Jag mår bra av träning, säger 27-åringen.

SE ÄVEN: Därför är klubbarnas budget missvisande.

Det small till redan på försäsongen. En puck kan göra riktigt ont och orsaka stor skada – om man blir träffad på fel ställe. Fråga Markus Persson, han vet.

VIK-forwarden hann bara spela elva matcher. Nu väntar operation och sedan får han sikta in sig på nästa säsong.

- Det känns så klart tungt men det är som det är. Nu gäller det att träna hårdare och försöka komma tillbaka ännu starkare. När jag gör comeback ska jag förhoppningsvis också vara ännu bättre, säger Persson som har kontrakt över nästa säsong.

- Det var på försäsongen som jag fick en puck på foten och sedan vet jag inte vad som har hänt efter det. Det har blivit sämre och sämre. Det är svårt att spela på en fot. Jag vill inte uttala mig så mycket mer än så när det gäller själva skadan. Det blir operation inom kort.

Du har alltså spelat skadad så pass länge?

- Ja, så är det. Tyvärr blev det bara värre. Det har inte känts bra när jag har spelat. Som jag sa, det är svårt att spela på en skridsko. Jag har försökt att hjälpa laget på bästa sätt så mycket jag har kunnat. Jag har haft väldigt ont och inte haft någon stabilitet i foten.

Markus Persson (10) ser positivt på framtiden - trots tuffa fotskadan.

LÄS ÄVEN: Olsson om de höga kraven på VIK-centern.

Persson, som har sina rötter i Dalarna och Mockfjärd, berättar att han är tacksam över det stora stödet från VIK.

- Jag får stöttning av alla i klubben, ledningen, tränarna och alla spelare. Känns skönt att ha dem i ryggen. Och det är så klart en extra trygghet att jag har kontrakt ett år till.

Hur ser dina dagar ut nu när du inte kan spela hockey?

- Jag får försöka hjälpa till så mycket det går runtomkring laget. Pusha och hjälpa grabbarna. Jag kommer att följa med mycket på bortamatcher och så vidare.

LÄS ÄVEN: Leksandslånet hyllades av Olsson.

Markus Persson.

När Sporten träffar Markus Persson har han precis avslutat ett träningspass. Trots fotskadan tränar han mycket.

- Träning är något jag gillar mycket. Folk brukar säga att jag är träningsnarkoman. Jag tränar mycket på egen hand och mår bra av det. Det blir all möjlig form av träning som gör mig till en bättre hockeyspelare.

Han utvecklar:

- Fysbiten för en hockeyspelare innefattar ganska mycket; kondition, explosivitet, styrka och koordination. Det är många bitar man ska ha med. Man får försöka köra så mycket som möjligt av allt.

SE ÄVEN: Veteranen om mäktiga slagskottet i slutsekunderna.

VIK har efter en tung säsongsstart börjat kugga i mer och mer. På slutet har man tagit några tunga hemmasegrar (BIK Karlskoga och Almtuna). Men på lördagen väntar Mora på bortaplan.

Känslan är att tiden talar för VIK Hockey. Hur bra tror du att ni kan bli den här säsongen?

- Vi har en väldigt träningsvillig grupp. Och vi kommer att ta steg hela tiden men exakt hur bra det kommer att bli är svårt att svara på. Vi får se var det slutar, avrundar Persson vars säsong tog slut på tok för tidigt.

Mer läsning

Annons